Get Adobe Flash player
Címlap hírek Feltárás Portik-Laborc ügyében

Feltárás Portik-Laborc ügyében

Tárgyilagos feltáró vizsgálatot, és a lehető legnagyobb nyilvánosságot a Portik-Laborc találkozók ügyében!

2013. február 1. péntek

Továbbra is nagyon keveset lehet tudni Laborc Sándor, korábbi NBH főigazgató és Portik Tamás, a hazai szervezett bűnözés egyik kulcsfigurája közötti találkozókról, azok céljairól és témájáról. Bár a híradók különböző részinformációkból összeraktak egy képet arról, hogy mi és miért történhetett, hitelt érdemlő adatokkal kevesen rendelkeznek és az üggyel kapcsolatos információkat államtitokként kezelik.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának LMP-s tagja ezért írásbeli kérdést nyújtott be a belügyminiszterhez, hogy kiderüljön végre: mi történt ezeken a találkozókon. Az LMP 2012 nyara óta szorgalmazza, hogy a bizottság érdemben foglalkozzon ezekkel a kérdésekkel és rendeljen el egy ténymegállapító vizsgálatot. Ehhez kell tisztázni több olyan kérdést, amelyeket Pintér Sándornak kell megválaszolnia.

Többi között arra kíváncsi az LMP, hogy a belügyminiszter elrendelt-e további vizsgálatokat az ügyben; tud-e arról, hogy tavaly ősszel az Alkotmányvédelmi Hivatalnál az üggyel összefüggésben folytatott belső vizsgálat óta volt-e más vizsgálati munka a Belügyminisztérium alá tartozó rendvédelmi szerveknél, illetve tett-e feljelentést a tárcavezető vagy az illetékes hatóságok vezetője?

Az LMP szerint minden parlamenti pártnak és politikai erőnek érdeke, hogy ennek a találkozónak a részletei minél hamarabb kiderüljenek.

Budapest, 2013. február 1.

Mile Lajos

országgyűlési képviselő,

a Nemzetbiztonsági bizottság tagja 

forrás:

forrrás: http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/38355/targyilagos-feltaro-vizsgalatot-es-a-leheto-legnagyobb-nyilvanossagot-a-portik-laborc-talalkozok-ugyeben/ Laborc Sándor a Parlamentben (forrás: nol.hu) 

Módosítás: (2013. február 04. hétfő, 15:45)