Get Adobe Flash player
Címlap hírek Éhségmenet Kaposvár

Éhségmenet Kaposvár

Kaposvárról is elindult az éhségmenet

 

2013. február 3. 13:33

Kaposvárról mintegy harmincan indultak el az „Éhségmenet” tiltakozó akció keretében Budapestre vasárnap, közülük tizenöten – közmunkások, munkanélküliek, MSZP-tagok – az egész távot meg akarják tenni, hogy az Országgyűlés első ülésnapjára, február 11-re a fővárosi Kossuth térre érjenek.

Mielőtt a menet a kaposvári kormányhivatalhoz közeli térről elindult, Pintér Attila, az MSZP kaposvári szervezetének vezetője arról beszélt, hogy Somogyban romlanak a munkanélküliségi mutatók, rosszabbak az országos átlagnál.

Az MTI-nek kifejtette, pártja a Közmunkások Szakszervezetének felhívásához csatlakozott, egyetért az érdekvédő szervezet céljaival: a 60 200 forintos havi közmunkásbér visszaállításával, valamint a szegénység, a munkanélküliség és az éhezés elleni tiltakozással.

Az elmúlt napokban több „éhségmenet” is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről. Vasárnap a kaposvári mellett újabb menet indult Ózdról, illetve indul délután a Hajdú-Bihar megyei Polgárról.

Forrás:mandíner.hu / MTI Kaposvárról is elindult az éhségmenet

Budapest, 2013.02.03.

Takács Gábor

elnök

http://mandiner.hu/cikk/20130203_kaposvarrol_is_elindult_az_ehsegmenet