Get Adobe Flash player
Címlap hírek IMF IMF nem felejt IMF önkritika

IMF önkritika

IMF önkritika


"Egyetlen olyan számunk nincsen, amely alátámasztaná, hogy készenléti hitelt kellene felvenni” – hangsúlyozta a kormányszóvivő az M1 A lényeg című műsorában.

(Gíró-Szász András az m1 A Lényeg című műsorában)

 

Létrehozva: 2013. február 4., 08:23

 

Az IMF önkritikát gyakorolt

Hozzátette: az IMF maga gyakorolt önkritikát januárban, mikor azt mondta, hogy helytelen politikát folytattak az elmúlt évtizedben, mikor ilyen megszorító, a társadalmat sújtó politikát erőltettek a tagállamaikra. A két szakértői kijelentés után pedig Christine Lagard, az IMF vezetője is megerősítette, hogy ez egy helytelen politika volt.

A szóvivő kifejtette: a hitelt felvevő Bajnai Gordon megszorító lépéseket tett meg, elvett egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért a közszférában, bevezette az ingatlanadót. Ez a kormány nem vezetett be ilyen típusú intézkedéseket, ugyanakkor az utolsó fillérig, az eddig esedékes pénzeket visszafizette ebből – emelte ki.

Nagyon kritikus helyzetben volt az ország 2008-ban, azonban a különböző tagállamok – az ugyanilyen kritikus helyzetben lévő görög, ír, portugál, európai uniós tagállamok - 2-3, vagy 4 hónapot tárgyaltak, a magyar kormány pedig 3 hét alatt aláírta a hitelszerződést – hangsúlyozta Giró-Szász András kiemelve, hogy elhamarkodott, és nem biztos, hogy a „mozgásteret teljesen bejáró” magyar kormányzati cselekedetről beszélünk.”

Mi egy eszközpolémiát folytatunk az IMF-fel, nem egy célpolémiát, a kormány viszi a céljait tovább: rendbe tette az magyar államadósságot, az államháztartást, nő a foglalkoztatás, közben a folyófizetési mérlegünk pluszos, a cél hogy minden jól és így működjön, ez csak egy eszköz, mindegy hogy ezzel, vagy enélkül” – mondta a kormányszóvivő.”

Forrás: (hirado.hu – fidesz.hu) cikk: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=188594


Budapest,2013. 02. 04.

Takács Gábor 

elnök