Get Adobe Flash player
Címlap Saját Helyzetértékelés 2012

Saját Helyzetértékelés

Helyzetértékelés

2012

 

A Magyar Autonóm Néppárt első, saját helyzetértékelése.

 

A mai nap megemlékezünk a kommunizmus áldozatairól, amelynek emléknapja Február 25.

 

Köszönettel tartozunk azoknak akik kivívták mindannyiunk számára a jogokat, amellyel szabadon élhet ilyen formán a demokrácia.

 

Honnan indultunk!

Megalakulásunk nem csak egyszerű párt-politikai kapcsolatot jelentett a társadalom számára, hanem segítségnyújtást egy elesett társadalomnak és akár más társadalmaknak is. Mit is jelenthet mindez. Nem többet, mint egyszerűen kiiktatni azokat az elavult gazdasági és társadalmi rendszereket amelyek kiszámíthatósága sebezhetőségre tervezett (Bank) felügyeleti jogkörök gyengesége.

 

Miért is van szükség erre az értékelésre.

Megalakulásunk előtt nagyon sok egyéb kérdés merült fel bennünk. Mindenek előtt mi is szembenézünk mindazokkal a kihívásokkal amiket a pártok átélhetnek. Eltelt egy év és már többet tudunk mint mikor ezen az úton elindultunk. Minden előttünk álló feladat megoldásával többek és többek leszünk.

 

Pártunk céljait és törekvéseit tartja elsősorban szem előtt. Dokumentáljuk az erőfeszítéseinket, hogy a politikusok és az utánunk jövő nemzedék hitelesen láthassa, hogy alakul egy párt helyzete akkor, ha olyan morális körülmények közt és egy különös gazdasági helyzet hatására jön létre mint a MAN. Erős társadalmi mélypontban, amely már inkább jelenthet háborút, mint békét.

 

Az akadályokat, amik elénk tornyosulnak természetesnek tartjuk. Értem és figyelemmel olvasom az észrevételeket, amit ez úton is köszönök.

 

Az irány

az autonómia

Mit nyújthat az anyaországnak az autonómia.

Tulajdonképpen, pont az anyaországban kell létrejönnie, élen járni, még ha kis jeleként is annak a törekvésnek, amely majd kiszélesedve elhozza az autonómiát más távolabbi vidékekre is. Ezáltal indulhat be a zárt gazdasági áramlás az anyaország felé is. Jelenleg még nincs megfelelő alapja, vagy inkább gyökere az autonómiának ezt kell itthon kialakítani, hogy láthassák kézzelfoghatóvá válhasson és magukénak érezhessék.

 

Bizonyára, nem egyformák a pártok indulási lehetőségei, de bennünket ez nem zavar. A szándékunk nemes és a cél elérése hajt bennünket. Nem a pénz megléte határozza meg egy párt akaratát, hanem pont az ellenkezője. Egy pártnak lehetőséget kell adni és az meg is van a törvény által, hogy tegye a dolgát, és bizonyítson, ha nagyon akarja elérheti célját.

Jelenleg még nem alakult ki politikai ellenfél tábor. Persze az nem jelenti azt, hogy idővel, majd nem lesznek ellenünk.

 

A párt jelenleg mint kérdőjel szerepel a politikai pártok piacán. De mi nem szeretnénk egyszerű árucikk lenni. Mi egy magunknak való teljes spektrumú autonómiára törekvő Magyar, keresztény értékeket is magába foglaló párt vagyunk, aki a nemzeti önrendelkezést is jól tolerálja. Dolgozunk, hajt a tenni akarás a társadalom felemelésére, jobbá tételére, amíg csak tehetjük. Terveink nagyobb léptékűek, mint még a szervezetünk jelenlegi kiterjedése.

A teljes önállóságra törekvés rendkívüli harci szellemet igényel és itt nem igazán lehet katonai stratégia nélkül előre nyomulni. Ahogy gyarapszik majd az ország úgy kell majd védeni. Hogy egyfajta belső megtisztulás nélkül csak hangulatos társasági összejövetel az országgyűlés, ahol mindenki bábja, már önmagának is. Vagy adjuk fel és menjünk haza, hogy majd lesz valahogy és a történelem lapjain majd úgy is mind megsárgulunk.

 

Én nem törekszem miniszter elnöki pozícióra. Építő szándékkal vagyunk jelen, ahol egy eddig ismeretlen, járatlan terület kell kibontakoztatni.

 

Nincs rá csodaszer, vagy jog, illetve licenc hiszen minden nemzeti kultúra más és más, ezt csak precíz ügyes kitartó taktikai és akadémiai lépésekben lehet hatékonyan meglépni. Mi, fejlett önellátó városállamok létrehozásában látjuk az a a stabilitás lehetőségét, amelyek egy sajátos kereskedelmi rendszerbe tömörülve tartják fent magukat és hozzájárulnak a saját fejlődésükhöz. A kialakításukkor, nem csak az autonómiában van szerepük, hanem abban is hogy a nemzet ne legyen teljesen kiszolgáltatott, a korrupciónak és a spekulációnak. Lehet, hogy fel kell használni új demokráciát tovább szélesítő lépéseket is, ki tudja.

 

Ebben az országban látom a baloldalt, politikailag állja a helyét az a dolga és rendben is van. Látom a bal közepet ott is kicsit liberális, kicsit bal, érteni lehet. Középen még mindig sok a beazonosítatlan objektum, aki kiszámíthatatlansági tényező inkább, mint politikai elkötelezettség. A jobb oldal közepe, határozottan elvált a szélsőjobbtól, így hát nekem nem csak a „kiegyezés” tükrében, de nem tűnik Orbán Viktor nácinak, vagy a FIDESZ. A szélső jobb úgy látszik innen nézve, hogy egy radikális jobb oldal, lelkes fiatalokkal akik most ismerkednek a történelemmel és tetszik nekik a néhány számukra igazán magával ragadó oldal, szeretik a madarakat, a Turult és jó az összetartás a csapatmunka. De mitől is lehetnének szélső jobb, ha nem ettől. -vagy nem így van- elférnek a palettán, sőt lehet hely is van utánuk. Az EGYÜTT 2014 iránya nem keresztezi, de eltérni látjuk a mienkétől.

 

Mi nem egyszerűen leváltani akarjuk a kormányt, hanem ráeszméltetni, arra, hogy új célért is kell már most elkezdeni küzdeni, egy komolyabb a fiatalságnak izgalmas, kihívóbb jövőt kell megalapozni, ez a nemzeti önsálóság. Ne a fékezés legyen a cél, hanem a feltörekvés az innováció. Ki kell fejleszteni olcsó de tartós megoldásokat, amelyekre büszkék lehetnek utódaink és követendő példaként tekinthetnek rá. Mindenki politizálja saját világnézetét, hogy ott is állja meg a helyét, bírja az új idők, új próbáját.

 

Látjuk, azt is hogy sok tanulni valónk van, járjuk a kis pártok útját, de figyelünk és a nemzet érdekeit tartjuk szemelőt.

 

Így hát nem lehet csatába indulni anélkül, hogy kellően fel nem mérjük saját erőviszonnyinkat. A hazánk érdekében kiegyezek a jobb oldallal, mivel az autonómia elérését már korábban célul tűzte ki. Valamint a nemzeti önrendelkezésért bajtársiasan küzdőkkel. Továbbá azzal, aki nem állít szándékosan akadályt számunkra az autonómia elérésében.

 

 

Néhány irányelvünk:

Támogatjuk a külső pénz és energiafüggőség elleni küzdelmet.

A deviza adósságok rendezésének mielőbbi megoldását úgy, hogy esetenként a devizaadósok is ismerhessék fel saját felelősségüket is,

ebben a csapdában.

A bankrendszer teljes felülvizsgálatát

A globális magyarság kibontakoztatásának fontos szerepét.

A cigánykérdés mielőbbi, pl. a foglalkoztatottság szerinti megoldását.

A kábítószer ellenes küzdelmet.

Az erős honvédelmet, sorkatonaság felállítását.

Valamint a gyorsított, eljárású bíróságok létrehozatalát. (pl. erőszak , emberölés , árulás , vagy az egyéb súlyosabbnak minősülő ,esetekben.)

 

Párt adatok egy év elteltével

Jelenleg 19 tagunk van,

még nem alakultak helyi szervezetek,

megalakítottuk a Választmányt,

párton belül kialakulóban van egy erős jobb szárny,

belső ellenzék nincs.

Pénzügyi beszámoló és vagyonmérleg:

2012 évi beszámoló: http://magyarautonomia.hu/index.php?option=com_content&;viw=article&id=154&idItemid=157 

 

2012 évi Vagyonmérleg: http://magyarautonomia.hu/index.php?option=com_content&;view=article&id=155&Itemid=158 

 

 

 

 

 

 

 

Budapest, 2013.02.24.

Takács Gábor

elnök

Módosítás: (2013. február 24. vasárnap, 13:06)