Get Adobe Flash player
Címlap Európa Hanyatlása DEMOKRÁCIA és/vagy FORRADALOM

DEMOKRÁCIA és/vagy FORRADALOM

DEMOKRÁCIA és/vagy FORRADALOM

 

Mint a saját erejéből, akaratból építkező párt tisztába voltunk a szervezet létrehozásakor, megalakításakor, hogy akadályok emelkednek, majd elénk. Ezeket az akadályokat, természetes kihívásnak tekintjük.

 

Minden bizonnyal lenne olyan okom, akár több is, hogy szidjam és pocskondiázzam a magyar demokratikus berendezkedést, vagy akár a demokráciát.

 

Miért nem teszem

Hiszem, hinni szeretném, hogy létezik itt és csak rajtunk múlik az, hogy lássuk, használjuk, helyesen éljünk vele, gondozzuk rajta, vigyázzunk rá és hogy folyamatosan építsük a társadalom számára tovább, nehogy tényleg elvesszen. Számtalanszor lehetett volna, hogy kétségbe vonjam akár a létezését is itt Magyarországon, de végül is mindig arra a meglátásra jutottam, hogy bennünk, lehet a hiba, nem csinálunk valamit jól, vagy nem veszünk észre valamit.

Annak ellenére védem a demokrácia létezését, hogy a körülmények ennek ellenkezőjét akarják.

 

Ki fogja látni a kárát

Minden bizonnyal a visszajelzésekből érteni lehet, hogy a helyre parancsolást, de én nem tudom feladni a segítőkészségemet, hogy a társadalmat, az országot és talán nem túlzás, hogy a világ fejlődésének útját egyengessem, javítsam! A világunk letérni kényszerült a helyes útról, már réges-régen.

Az ok, amiért úgy látjuk, hogy eltért a világ a demokrácia berendezkedésének útjáról, arra vezethető vissza, hogy sosem volt igazi demokrácia, talán sehol a világon. Vagy, ha volt is oly' távol, hogy arra már senki nem emlékszik. Így hát nem is volt miről letérni hazánknak sem.

Járjuk a demokrácia, az illúzión alapuló ködös, rögös, sáros, útját, amelyen haladva örülhet az ember, ha nem szed össze valami súlyos politikai degeneratív, elkorcsosulást.

Aki erre az útra akar „direkt” rátévedni az felelősen építse inkább a demokrácia helyes irányát, mint rombolja azt, amely így is nagyon sérülékeny és ami sosem volt teljesen megépítve. Az ilyen ingatag építmény könnyen összedőlhet és a benne lakók (reménykedők) fogják látni annak kárát.

 

A demokrácia őrzői

A Demokráciát nem egy kis csapatnak kell őriznie, vagy az Egyes Unió(k) olykor hitetlenül szürrealista, vagy felkapaszkodott idealizálatlan elemeinek.

 

A lehetőség a demokrácia őrzésére nem más, minthogy a társadalomnak kell időnként teret adni, hogy „forradalmi” tetteivel tudjon ítélkezni felette, ha oka van rá.

 

Budapest, 2013.06.01.

Takács Gábor

Módosítás: (2013. június 01. szombat, 13:37)