Get Adobe Flash player
Címlap BELFÖLD hírek

BELFÖLD

Nem volt kegyelem: kilakoltatták a 11 fős családot

-az arcvonalon-


-Személyesen is végig jelen voltam a Koppány Csoporttal az alábbi drámai eseményen, ahol egy nagycsaládot tettek az utcára. „A népes família kilakoltatása népi ellenállásba ütközött, és csak rendőri erő bevetésével tudták végrehajtani.” A végrehajtás körül felmerülő problémákat mindenképp enyhíteni kel. Ennek a problémának a megoldására, nagy figyelmet szeretnék fordítani a közeljövőben!-

 

„Kilakoltatták a Faragó családot kőbányai otthonukból. A Magyar Szociális Fórum és az Otthonvédő Tanács a helyszínen próbálta megvédeni őket, mindhiába.

Nem maradt más eszközünk, mint a határozott fellépés a családért, magunkért, saját lelkiismeretünkért, hiszen a kőbányai önkormányzat vezetése még csak annyi megértésben sem részesítette Faragóékat, hogy legalább addig maradhassanak önkormányzati bérlakásukban, ameddig a gyerekek be nem fejezik az idei tanévet. Nincs hová menniük. El akarják venni tőlük a gyerekeket, őket pedig az utcára akarják tenni"

Faragóékat azért akarja kilakoltatni az önkormányzat, mert nem tudják fizetni sem a lakbért, sem a rezsit, és 3 millió forintos tartozást halmoztak fel. A családban három kiskorú gyermek él, ők és a nagykorúak egy része tanul, a többieknek azonban nincs állása. Az anya rokkant, de rokkantsági járadékot - állítása szerint - 2009 óta nem kap.

 

Kőbányán 800 család ellen indított pert az önkormányzat adósságuk miatt, közülük hét családot ezekben a napokban lakoltatnak ki – teszik hozzá.”

 

Budapest, 2013. június 11.

Takács Gábor

Módosítás: (2013. június 11. kedd, 20:20)