Get Adobe Flash player
Címlap Időközi Választások Szigetszentmiklóson

Időközi Választások Szigetszentmiklós

Időközi képviselő-választás lesz Szigetszentmiklóson szeptemberben

 

A helyi választási bizottság csütörtöki ülésén döntött a voksolás napjáról, a jelöltállítás augusztus 2-án zárul le.

 

Haláleset miatt időközi képviselő-választást írtak ki Szigetszentmiklós 8. számú egyéni választókerületében szeptember elsejére - közölte a polgármesteri hivatal jegyzői kabinetjének vezetője pénteken az MTI-vel.

Pál Anita tájékoztatása szerint az időközi választásra azért van szükség, mert az érintett választókerület korábbi képviselője, Kécza György (Fidesz-KDNP) május másodikán elhunyt.


A több mint 35 ezer lakosú Szigetszentmiklós képviselő-testülete jelenleg 13 tagú, közülük 9-en (az egyéni választókerületekből bejutottak) a Fidesz-KDNP színeiben politizálnak.

 

Forrás : MTI/MAN

 

                Dr. Kécza György emlékére                  

 

Dr. Kécza György, Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának képviselője, a 8. számú választókerület küldöttje.

 

Dr. Kécza György 1940-ben született Budapesten, és 1965-ben kapott orvosi diplomát. Ezt követően a Sportkórházban, majd a Balassa János, végül a Dél-Pesti kórházban dolgozott. Ezalatt fül-orr-gégész, sportorvos, anaesthiesiologus és háziorvosi szakképesítést szerzett.

1984 óta élt Szigetszentmiklóson, 2000-ig Lakihegyen praktizált háziorvosként.

Nyugdíjba menetele alkalmával a város vezetése Pro Urbe kitüntetésben részesítette, mely díjat 2000. október 23-án vehette át.


1990-1994 között Képviselő-testületi tag és a Népjóléti Bizottság tagja,

2002-2006 között az Egészségügyi Bizottság külsős tagja,

2006-2010 között a Képviselő-testület tagja és az Egészségügyi Bizottság elnöke,

2010-től haláláig Képviselő-testületi tag, a Népjóléti Bizottság elnöke, a Pénzügyi Bizottság alelnöke, valamint a Kulturális- és Média Bizottság és az Oktatási-, Informatikai- és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagja volt.


Dr. Kécza György hivatástudata, lelkiismeretes munkája, életműve példaként áll előttünk.

„Természetes, hogy mint orvost, elsősorban az emberek egészsége foglalkoztat. Azonban ma már az egészség fogalma alatt nem csak a betegség hiányát értjük, hanem ide tartozik a teljes testi, lelki egyensúly, a harmónia önmagunkkal és környezetünkkel. Nem közömbös a szociális helyzetünk, lakókörnyezetünk, biztonságunk. Ezért nem csak a betegségek megelőzésére, gyógyítására kell figyelmet fordítani, hanem az élhető, biztonságos környezet megteremtésére is. Ezt nem elég megvalósítani, meg is kell őrizni.


Úgy éreztem, hogy ezen célok megvalósítása meghaladja az orvosi gyakorlat kereteit, ezért már húsz éve aktívan részt veszek a helyi politikai életben." - mondta Dr. Kécza György 2010-ben.

Politikai pályafutásának köszönhetően Szigetszentmiklóson több új egészségügyi létesítmény épült fel. Szívén viselte a város egészségügyi rendezvényeinek hagyománnyá teremtését, közreműködött többek között az orvosi ügyelet kialakításában, a mobil defibrillátorokra vonatkozó pályázatok elkészítésében és az egészségügyi intézmények fejlesztésében.


Szabó József, Szigetszentmiklós Város polgármestere javasolja, hogy Dr. Kécza Györgyöt Szigetszentmiklós Város a saját halottjának tekintse. A görög katolikus gyülekezet parókusa, Deák Csaba szintén kezdeményezte, hogy a gyülekezet saját halottjának tekintse.

Hosszú betegség után távozott el közülünk, halála betölthetetlen űrt hagy maga után.

Halála fájdalom és bánat, de élete ajándék volt.

 

Forrás: szigetszentmiklos.hu/MAN

Módosítás: (2013. augusztus 03. szombat, 05:45)