Get Adobe Flash player
Címlap Az időközi választás eredményéről Szigetszentmikóson

Tájékoztató, vélemény az időközi választásokról Szigetszentmiklóson

Tájékoztató időközi választás eredményéről

 

Nem voltak illúzióink, a pártunk helyzetével kapcsolatban

 

Nyert a baloldali jelölt Szigetszentmiklóson

-A Fidesz könnyedén visszaadta, a baloldal könnyen visszanyerte a Szigetszentmiklós 8. választókerületét.-

 

A szocialisták közösen indultak a Demokratikus Koalícióval és az Együtt 2014-gyel, és jelöltjük több mint másfélszer annyi voksot szerzett, mint a kormánypárti induló.

 

Haláleset miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani, Szigetszentmiklós 8. számú egyéni választókörzetében. A mandátumért hatan versengtek. A választás érdekessége, hogy először indul közösen az MSZP, a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014.

A baloldal jelöltje, az önkormányzatban az MSZP-t  egyedüliként képviselő Ladányi Sándor 359, míg kormánypárti riválisa, Keller Tamásné 201 szavazatot kapott. Ez 52,6 illetve 29,4%-ot jelent. A további sorrend: Horváth István (független) 64 szavazat (9,4%), Horváth Zsolt Károly (Jobbik) 34 (4,9%), Pádárné Bagoly Anna (LMP) 26 (3,9%) és Tóth Csaba (MAN – Magyar Autonóm Néppárt) 6 (0,87)%).

 

Legutóbb szorosan, de a Fidesz jelöltje győzött az akkor tisztán MSZP-színekben versenyző, és 29%-ot elérő Ladányival szemben 32,6%-ot kapott. Sikeréhez kellett azonban az is, hogy a körzetben egy civil szervezet támogatásával induljon a korábbi szocialista polgármesterjelölt, aki 15%-ot szerezve megosztotta a baloldali szavazatokat. Horváth István most is ringbe szállt, de ezúttal függetlenként.

 

Valamelyest visszaesett a Jobbik és az LMP, a korábbi 5,3 illetve 6,6%.kal szemben jelöltjeik 4% körüli eredményt értek el. A körzet erősen baloldali, még a 2006-os fideszes áttörés idején is a szocialista politikus diadalmaskodott itt, annak ellenére, hogy az - akkor még létező - SZDSZ jelöltével is meg kellett küzdenie.

 

Mint új párt a palettán, természetesen nem voltak illúzióink a szavazás kimenetelét illetőleg. Egy százalék köré tettük a jelöltünkre leadott szavazatok számát. A tapasztalatokat rövidesen összegezzük és azok figyelembevételével fogunk tovább dogozni.

 

Ez időben a választási kampány során, sok jó ismeretséget, barátságot és természetesen jövőbeli szavazói támogatókat is szereztünk, akiknek köszönjük a megtisztelő bizalmat és azt, hogy a pártunk jelöltjére Tóth Csabára voksoltak.

 

Sok sikert kívánunk a 8-a választókerületben lévő munkájához az össz. baloldalt képviselő Ladányi Sándornak.

 

A szavazás eredményeit itt olvashatják: http://www.szszm.hu/valasztas/index.php?spage=eredmeny


Budapest, 2013 szeptember 02.


Tisztelettel Takács Gábor elnök

Módosítás: (2013. szeptember 02. hétfő, 10:05)