Get Adobe Flash player
Címlap BELFÖLD hírek Őrizetben a Nem adom a házamat! mozgalom vezetője Az esemény margójára

Őrizetben a Nem adom a házamat! mozgalom vezetője

Őrizetben a Nem adom a házamat! mozgalom vezetője

az esemény margójára

 

-Az eddig napvilágra került rendőrségi források szerint, nem azzal van baj, aminek az eléréséért küzd, hanem azzal, hogy "feltételezve" milyen eszközökkel tenné.- Civilként, én is voltam néhány devizahitel megoldását sürgető rendezvényükön, sőt tüntettünk hivatalosan pártként is a vértanúk-terén önállóan.

A részletek ismerete nélkül nem lehet pálcát törni senki felett, de némely esetben el tud jutni az ember olykor addig a pontig, amely már túlmutathat a demokratikus, vagy a békés jellegen, így lehetett ez Póka László esetében is. Én személyesen nem tartom feltétlen célravezetőnek azt, hogy erőszakkal akarja bárki is megoldani ezt a határainkon messze túlmutató helyzetet. Meglátásom, hogy a jelen hatalom már régebb óta érzékeli a hitelek körüli helyzet súlyát és fontosságát és ha még nem is tűnik elég gyorsnak, valamelyest haladni is látszik a megoldás felé ez az ügy.

Azt viszont fontosnak tartom, hogy az utcai jelenlétet, a deviza hitelek és a hitelek mielőbbi megoldását sürgető megmozdulásokat demokratikus keretek közt folytatni kell.- (Takács Gábor) 


"Őrizetbe vette hétfő éjszaka a rendőrség a Nem adom a házamat! mozgalom vezetőjét, mert a férfi azzal fenyegetőzött, hogy kedd reggel betöri egy bankfiók ablakát a fővárosban.

A rendőrök terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettével gyanúsítják a mozgalom vezetőjét. A devizahiteles tüntetők ennek ellenére a Oktogonnál gyülekeztek reggel. Az otthonvédők képviseletében Balog István, a Koppány csoport egyik tagja a Hír TV-t arról tájékoztatta, hogy a kedd reggel 7 órára meghirdetett demonstrációt lefújják egészen addig, amíg Póka László sorsa nem rendeződik. Az otthonvédő teljesen abszurdnak nevezte, hogy terrorcselekményről beszélnek egy olyan esetben, amikor valaki egy csákánnyal akar egy kirakatot bezúzni.

A férfi arról is beszámolt, hogy továbbra is folytatják a demonstrációt a miniszterelnök házánál, ugyanakkor Balog István hozzátette: ki kell állni a kormány mellett és Orbán Viktor miniszterelnök mellett, aki megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a devizahitelesek helyzetét valamilyen szinten rendezzék. Mint mondta: ezeket a lépéseket mindenféleképpen támogatni kell, és ki kell állni Magyarország kormánya mellett az ilyen törekvések esetében.

A Hír TV munkatársa arról is beszámolt, hogy a rendőrség több tucat egyenruhással biztosította a reggelre meghirdetett demonstráció helyszínét, rendbontás azonban nem történt.

Póka László korábban a Hír TV Célpont műsorának azt nyilatkozta, hogy szerinte a bankok tárgyalás helyett továbbra is elveszik az emberek pénzét, miközben tudják, hogy csalás történt."

Forrás: Hír TV
2013. szeptember 17., kedd 07:33/MNO/MAN

Módosítás: (2013. szeptember 17. kedd, 10:54)