Get Adobe Flash player
Címlap hírek Hogyan lehetne valódi rendszerváltás?

Hogy lehetne rendszerváltás?

"Hogyan lehetne Magyarországon valódi rendszerváltozás?”


Joggal kérdezik egyre többen

 

Véleményem, hogy igazi rendszerváltás nem lehetséges addig amíg a feltételek nem értek meg teljesen arra. Az eddig érőszakkal bevezetett társadalmi normák megszűnése és változásának, szinte össztársadalmi igénye juttathatja el bármely országot a rendszerváltás küszöbére. Az, hogy Magyarországon létre fog-e jönni ilyen valós esemény azt nem lehet tudni, viszont a mesterséges rendszerváltásokon és holmi Frankenstein kisértekezéseken már túl kell lépni mert a szintetizált rendszerek csak keserűséget okozhatnak a népnek és a régiók tovább hanyatláshoz vezethetnek.


A "titkosítás" feloldásának gondolata jól hangzik és minden bizonnyal általa érdekes információk birtokába lehetne jutni, viszont akkor valamennyi titkosítást fel kellene oldani, az viszont nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet. Több más egyéb problémán túlmenőleg!


Valamint a parlamentben sincs még egy olyan politikai erő aki a társadalomért ezt igazán végig tudná vinni.

Az sem elhanyagolható kérdés, hogy milyen irányban mozdulna el az ország politikai formációja. Hiszen a jelenlegi parlamenti erők, javarészt visszakívánják állítani a régi Ó divatú rendszereket, mint például a feudalizmust, vagy a kommunizmust. Ezek a rendszerek, már nem hogy elavultak, de többszörösen bizonyították is , hogy hosszútávra képtelen megvédeni a rábízott társadalmat!


Egyedül a mi elképzelésünket látom megfelelően arra reálisnak és megvalósítható politikai megoldásnak, amely stabilan képes történelmi horgonyt vetni hazánk számára. Ez nem más, minthogy kellően el kell tudnunk távolodni, minden hazánkat károsan befolyásoló, külső érdekektől. Azaz első lépésben létre kell hozni az autonómiát hazánk teljes területén.  


Ennek tükrében még nem látom elérkezettnek az időt arra, hogy igazán rendszerváltás legyen.

A változás kulcsa egy olyan párt birtokában van, amely arra formálódik, hogy rendíthetetlenen szervezeti egységgel új erővé formálódjék és végre megtisztíthassa a politikát elsősorban Magyarországon.

 

Budapest, 2013 október hó 04.

Takács Gábor elnök 

Módosítás: (2013. október 07. hétfő, 07:19)