Get Adobe Flash player
Címlap Együttműködés első lépés Közösség-együttműködés

Együttműködés III.

Együttműködés

 

A Magyar Autonóm Néppárt önállóságát megtartva, részt vesz egy választási szövetség kiépítésében, amelyben olyan alapelemek kötnek össze bennünket, mint a szociális elkötelezettség és a nemzeti identitás.

 

A Magyar Autonóm Néppárt 2013. augusztus 31. közgyűlésén megszavazta, hogy 12 párt és civil szervezet közreműködésével létrehozza azt a pártközösséget, amely 106 egyéni körzetben és országos listán indít jelölteket. A Közösség ideológiákhoz nem kötődik.

A párt neve: Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI), öt hónap előkészület után, tizenkét párt, illetve egyesület összefogásával jött létre. A bejelentést Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke tette meg ma, Budapesten.

 

A bírósági bejegyzésre váró párt célja az is, hogy esélyt adjon azoknak, akik a mostani pártok közül nem tudnak választani, köztük annak a csaknem négymillió szegénynek és bizonytalannak, akikkel ma senki nem törődik. A résztvevő pártok egyik pólushoz sem kívánnak csatakozni, mindenkiétől különböző programmal jelentkeznek. Az új "programszövetséget" a 12 alapító párt és egyesület mellett számos szervezet támogatja.


szervezetek:

 

A KTI a Szociális Unió Párt, a Centrum Összefogás Magyarországért, a Kárpát-medencei Élet Közösség Egyesületi Kör, az Európai Konzervatív Magyarok Egyesülete, a Magyarország Jövője Párt, a Magyar Autonóm Néppárt, a Magyar Szociális Fórum, a MARÉG – Magyar Régiókért Egyesület – TPT, a Peyer Károly Alapítvány, a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete, az Esély a Megújulásra Egyesület és az Emberközpontú Országért Mozgalom.

Takács Gábor elnök

Módosítás: (2013. október 18. péntek, 07:22)