Get Adobe Flash player
Címlap MEGEMLÉKEZÉSEK Megemlékezés 1956 eseményeiről Megemlékezések 1956 eseményeiről 2013

1956 megemlékezéseink

Közös Nyilatkozat 1956-ról

A 301-es parcellánál helyeztünk el koszorút, majd Kéthly Anna 56-os államminiszter budapesti emléktáblájánál néma főhajtással emlékeztünk. 

Szabadság és igazság

„A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és az igazságért, mint bármelyik nép a világon…” - írta forradalmunk után húsz évvel Albert Camus. Szavai változatlanul érvényesek, ’56 hőseinek áldozata mindannyiunkat kötelez, kiállás a szabadságért, kiállás a függetlenségért, kiállás az igazságért, egy igazságos társadalomért. Nemzeti ünnepeinket senki nem privatizálhatja párt- és kampánycélokra.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért párt méltóan történelmünk e korszakának emlékéhez, főhajtással, csendben és méltósággal emlékezik a szabadság és igazság vértanúira. Képviselői, illetve a csatlakozó civil- és politikai szervezetek október 23-án délelőtt 11 órakor helyezték el koszorújukat a 301-es parcellában.

 

Dr. Szili Katalin

a Közösség a Társadalmi Igazságosságért párt elnöke

 


A Magyar Autonóm Néppárt ma Szigetszentmiklóson is megemlékezett az 1956-os szabadságharcról. 

-'56 szelleme itt él köztünk, de mondanivalóját jelen időben is megfelelő eszközökkel kell tudnunk eljuttatni minden ember számára, mert ez is a mi fontos feladatunk.-


Takács Gábor elnök

Módosítás: (2013. október 25. péntek, 18:10)