Get Adobe Flash player
Címlap BELFÖLD hírek Nyílt levél a kormányunkhoz

Nyílt levél a Kormányunkhoz

Nyílt levél a Kormányunkhoz


Mi az álláspontja a magyar Kormánynak az orosz ellenes szankciókról?


Nem hunyhatunk szemet afelett, hogy a világban ez idő tájt is egyfajta átrendeződési folyamat zajlik, amely feltehetően még egy ideig el is fog húzódni.


-Mi, itt a Kárpát-medencében, számunkra hozzáférhető információs lehetőségünkből merítve tájékozódunk a világ eseményeiről, hogy ahhoz tudjuk igazítani életünket, munkánkat.

Ennélfogva azt érzékeljük, illetve látjuk is, hogy az USA és az EU szigorítja a szankciókat Oroszország ellen. Így például, az USA a nagyobb bankokat (például a Gazprom bankot), védelmi vállalatokat és energetikai cégeket, beleértve a Rosneftet, az egyik legnagyobb orosz olajvállalatot, sújtaná”.

Ezek a szankciók közvetlenül és közvetetten is kihatnak a Kárpát-medencében élőkre.

Kiváltképp abból a fontos szempontból, hogy hazánk egyfajta Keletre nyitási politikát hirdetett meg, amelyben bízunk is, hiszen fontos gazdasági, kulturális lehetőségekkel élhetnénk. A közvélemény várja, hogy a Kormány foglaljon állást nyilvánosan, hogy a meghirdetett keleti nyitás politikáját kívánja-e folytatni, vagy beáll az Egyesült Államok, Lengyelország és Románia által sürgetett és felvállalt oroszellenes politikai vonal mögé.


-Figyelemre méltóak a Kormány eddig elért sikerei, de nem szabad elfelejteni azt a történelmi tényt, hogy a múltban elkövetett oroszellenes politikai magatartás gazdasági következményeit Magyarország a mai napig nem képes kiheverni. A „Tovarisi konyec” – politika egy elkapkodott, egyéb célokat éltető lépés volt és a keleti piacaink majdnem teljes elvesztéséhez vezetett.

Ennek tükrében, szinte természetesen merül fel annak a lehetősége is, hogy az Oroszország elleni szankciók újból hátrányosan érinthetik a magyar gazdaságot.


-Ezért a közvélemény tájékoztatását kérjük, hogy egyértelműsítse Kormányunk, milyen diplomáciai lépéseket fontolt meg, amelyek meggátolják az újabb keleti piacok elvesztését.

Az emberi lelkek védelme a jövőnk számára az egyik legsarkalatosabb feladat.

Határozott választ vár a közvélemény, hogy felkészült-e magyar diplomácia arra, hogy megakadályozza a kárpátaljai magyar fiatalok besorozását, illetve a keleti frontra küldését.


-Választ várunk, hogy Magyarország jelenlegi se ide, se oda nem tartó politikai helyzetében, kellő mértékben meg tudja-e magát védelmezni, a NATO nélkül.


-Valamint szeretnénk megismerni, hogy milyen biztonsági intézkedéseket foganatosított már meg a Kormány az egyre erősödő menekült hullám végett, ami nem csak az ukrajnai válság, hanem más közel-keleti konfliktus folytán érkezik hazánk területére.


Tisztelettel várom az illetékes válaszát.

Takács Gábor elnök


Magyar Autonóm Néppárt

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.magyarautonomia.hu

Módosítás: (2014. július 19. szombat, 19:05)