Get Adobe Flash player
Címlap hírek Gázt Atomért Milliárdok markában

Milliárdok markában a társadalom

Hol vannak a határok?


Mennyi pénzt ismernek fel hazai honfitársaink


Merülhet fel jogosan a kérdés.
Ez a kérdés azért foglalkoztat, mert sajnos nagyon sokan nem tudják, vagy nem érzik a pénz, a digitális pénz és az érték közti fogalmat. Amikor a függőségben szenvedő média ennyi és annyi millióról, milliárdról, vagy több ezer milliárdról szól, akkor még nem is beszéltem arról, hogy néha euróba,néha forintba, vagy egyszerűen ki sem mondják valutába kerül hozzánkig terítékre.

Fel merül a kérdés, hogy miképp ítél egy választó arról, hogy milyen helyzetben van az ország, vagy a költségvetés, akkor, mikor választ. Tudja-e a választó, hogy milyen nagyszerű lehetőségei lenne, ha tudná azokat az információkat, amiket nem időben, vagy elferdítve hoznak nyilvánosságra.Vagy, hogy most bruttó befizetők vagyunk az EU-ba, vagy nettó. Vagy ki finanszíroz bennünket akkor, mikor az ország kötvényeket bocsájt ki és az mit jelent, a lakosság (NEMZET) részére. Elgondolkodott-e már azon, hogy milyen rendkívül alacsony oktatás lehet jelen az egyetemeken, mikor rovarok életéről tanulnak, de bedőlnek a devizaalapú szerződésnek. Ezernyi kérdés, és semmi tények.

A lakosság elnémult és minden, mindegy alapon próbál élni.
Pedig van megoldás, csak kissé össze kell magunkat szedi és előre kell tekinteni a jövőbe.
Ez a rendszer amelyben élünk egy megfogalmazhatatlan társadalmi állapot, amely inkább néz ki anarchiának, mint társadalmi egységnek, avagy valamely igazi államformának. A felső tízezer meggazdagodott az alsó 15 millió tovább szegényedett.

Véleményem, hogy a költségvetést nem , vagy nem csak az EU_nak kellene jóváhagyni, hanem annak a társadalomnak is amely az fizetni fogja!
Kicsit meg is indokolnám:
Pl az általam is fontosnak tartott atomerőmű bővítésének költségeiből, kijönne a Csalagút építése!(!) Amit itt feltétlen meg is kell említenem, hogy azokat a költségeket két ország állja Paksot pedig egy. DE mit is jelent ez hétköznapiul? ---> Azt, hogy a Csalagút építésének költségeit, olyan társadalom állja, ahol Nagy-Britanniának 63.181.775 fő (2011)* a lélekszáma, Franciaországnak, 65.931.000 [2] fő (2014. július)* lélekszámra jut teher,
Tehát TERHEN, közel 130.000.000 millió osztozik(!) a mi 10.000.000 (se) lélekszámunkkal szemben.
Ezen nem egyszerűen el kell gondolkodni, hanem ezen kell változtatni.

 

Ez ilyen egyszerű!

Takács Gábor

*adatok Wiki

Módosítás: (2014. november 20. csütörtök, 06:25)