Get Adobe Flash player
Címlap BELFÖLD hírek 2015 Háború, vagy csata

2015 Elkerülhető-e a háború

Magyarország a korrupció melegágya

Már az LMP is beleártva magát az ügybe elismeri, hogy Magyarországon „Bűncselekmény nélkül is folytathattak korrupciót a kitiltottak... (és a társaik, esetleg szervezeteik is -a szerk-)
Sajnálatos módon az Egyesült Államok csak egy ügyet kiemelve is be tudja mutatni, hogy milyen mélyen van a magyar jogrend.

A korrupció, a befolyásolás, a megvesztegetés, a lobbi... és sorolhatnám tovább, hogy mennyi jelző van arra, hogy megkerüljék, bizonyos érdekelemek a rendet és jogot. Ebben az "ügyben" már teljesen világossá vált, hogy az Egyesült Államoknak, vagy még kitudja hány más állam titkosszolgálatainál vannak terhelőbbnél terhelőbb bizonyítékok arra, hogy miként is működhet a magyar állam és hová tűnt el szép lassan az elmúlt 25 év alatt a közvagyon. [Szinte illúzió nélkül állíthatom, hogy minden ügy pontosan szerepel valahol, lehet az USA-ban, vagy Oroszországban, vagy Szíriában, Kínában... de megvannak.]

A LMP felbukkanása ebben az ügyben is felvet bizonyos súlyos kérdéseket, de ezzel később fogunk részletesen foglalkozni. Erre azért van szükség, mert az LMP már 2010-ben kijelentette, hogy „Az Állami Számvevőszéket is megerősítenék, hogy hatékonyan tudjon küzdeni a korrupció ellen. Alkotmánybíró, számvevőszéki vezető, ombudsman, főügyész és főbíró mindenki csak egyszer lehetne. Ezen kívül minden közhatalmi pozícióban - tehát például az állam- vagy kormányfő esetében is - meghatároznák, hogy egy ember hány cikluson keresztül töltheti be a tisztséget. „ itt olvasható: http://www.origo.hu/itthon/
valasztas2010/kampanynaplo/20100406-az-lmp-javaslatai-a-demokracia-megujitasaert.html Ez azt jelentheti, hogy a korrupció fogalma és TÉNYE, a parlamentben, már akkor is jelenvolt, de tenni ellene senki sem tett számottevően. Ez bizony felveti az egész parlament felelősségét.

Egyre jobban bebizonyosodik, hogy a korrupción túl egy nagy átverés részesei vagyunk, amely nem hagy maga mögött semmit, csak kilátástalanságot, magas adókat, elszegényedett országrészeket, közpénzből gyorsan előállított oligarchákat (kiskirályokat), külföldi pénzből finanszírozott országot, offshore cégeket, felelőtlen parlamenti egypártokráciát, hogy csak egyet-kettőt említsek.

A rendszer, a magyar kormány már e kitiltási botrány nélkül is megbukott, de az hogy milyen kormány és rendszer jöjjön ez után, az rajtunk múlik.

Forrás: MTI/lehetmas/origo/MAN

Módosítás: (2015. január 10. szombat, 15:32)