Get Adobe Flash player
Címlap BELFÖLD hírek Angela Merkel Baráti látogatása

Angela Merkel látogatása

Angela Merkel meglátogatta Orbán Viktor "Illiberáls" kormányfőt

 

Angela Merkel magyarországi látogatása egy rendkívül merev színpadi koreográfiát követett, amelyen belül a nagyközönség elé semmi lényegi tájékoztatást nem adtak, csak azt amiből minden politikai oldal olyan következtetést vonhat le szabadon, milyet akar.

Lagymatag és előre szigorúan cenzúrázott újságírói kérdések zajlottak.

Merkel nagyon diszkréten (mint egy éjszaka kitett egyirányú utca tábla), azt mondta hogy nem tud mit kezdeni az illiberális jelzővel. Természetesen ettől még mindenki nyugodtan aludhat, de a Zsinagóga látogatásának apropója ezt a kijelentését erősen indokolta.

Valamint azok, akik ezt akarták hallani tőle, azok most megnyugodhatnak, mivel bizonyíthatóan a színjátékot Angela Merkel is érti.

Értesüléseink szerint (M9) A FIDESZ még stabilan állhat, hiszen szinte semmilyen tüntetés, vagy negatív megnyilvánulás nem történt az elmúlt időkben ami arra engedne következtetni és aggályossá tenné, vagy esetleg erősen megkérdőjelezné a FIDESZ legitimitását.

Megjegyzésként:

A kormány már korábban bebiztosította magát ezekre az eshetőségekre, mivel több olyan csalétket is kihelyezett korábban a németeknek, amelyre minden bizonnyal nem tudtak ellenállni. Ilyen csali volt az E.ON üzletág mérhetetlenül magas felvásárlási áron való megvásárlása. Így már tiszta volt a pálya arra az eshetőségre, ha esetleg olyan dolgot tenne a kormány amit a németek rosszallóan könyvelnének el felénk.

Angela Merkell ezeket a tüntetéseket, amelyek eddig lezajlottak Magyarországon a tiszta demokrácia természetes velejárójának tudta be, amely számára azt mutathatja, hogy van egy aranyos ellenzék, de ennél semmi többet.

Az Ukrán, Orosz konfliktusról annyiban állapodtak meg, hogy a fegyverekkel azt nem támogatják. (Arról viszont nem esett nyilvánosan szó, hogy felszerelésekkel és pótalkatrészekkel nem teszik-e ugyanezt.)

Bizonyára az energia hordozók behozataláról szóló szerződések meghosszabbításánál szeretne a német, vagy/és az Európai Unió is jól járni, ezekről több szó nem eshetett.

A közvélemény előtt visszafogott és tág értelmezhetőséget mutató találkozó a nemzet számára eredménytelen fázisokat tartalmazhatott.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szelleme kísérte a megbeszélés légkörét!

MAN

Módosítás: (2015. február 02. hétfő, 21:18)