Get Adobe Flash player
Címlap MAN Tíltakozás Bírósági döntés ellen

MAN Tíltakozás Bírósági döntés ellen

MAN Tiltakozás Bírósági ítélet ellen


Felháborodva olvastuk a sajtóban, hogy szabadlábra helyezték azt a szigetszentmiklósi házaspárt, akik „patkányokkal, bogarakkal és emberi ürülékkel etették a gyermekeiket”.

Szórakozás képen szexuális tartalmú filmet nézhettek és rendszeresen ápolatlanok és tetvesek voltak.

Felettébb aggályosnak tartom, hogy a hatóságok nem adtak ki információt az ügyről.

Vajon milyen közfelháborodásra, alkalmas tartalma lehet az iratnak, vagy hogy, milyen tömeg manipuláció eredménye lehet ez az elsőfokú Bírósági ítélet.

„-A Blikk információi szerint K. Rudolf és felesége, Andrea hosszú évekig emberi ésszel fel sem fogható borzalmakat művelt lányukkal és két fiukkal. A most elkészült vádirat szerint a 8, 9 és 10 éves kicsik pici koruk óta szenvedtek a kínzásoktól. A gyerekeknek együtt kellett pornófilmet nézniük szüleikkel, majd az abban látottakat rajtuk próbálták ki, előtte azonban gyakran félholtra verték őket. Az anya ahelyett, hogy megakadályozta volna a brutalitást, segített férjének.

- Még a sokat próbált kollégák is elborzadtak. A gyerekek egészen addig a napig, amíg nem kerültek állami gondnokság alá, nem fürödtek. A fogkefét és a fogmosás fogalmát nem ismerték. Az ételekkel sem voltak tisztában. Arra tanították őket, hogy csótányokat és más bogarakat fogjanak és egyenek meg - mondta el rendőrségi forrásunk, és hozzátette: még elképzelni is nehéz, de patkányokat és más rágcsálókat is adtak enni a gyerekeknek. Nemegyszer úgy készítettek nekik „kókuszgolyót”, hogy kekszreszeléket emberi ürülékkel gyúrtak össze, kókuszba forgatták, és azt adták jutalmul.

- A két fiú egy ízben megszökött, s napokig bujkált. Távollétükben minden terror a lánytestvérükre szakadt. Amikor pedig megtalálták őket, búvóhelyükön szörnyű büntetést kaptak, és olyan durván megerőszakolták őket, hogy eszméletüket vesztették - folytatta a horrorfilmbe illő részletekkel informátorunk, akitől megtudtuk:  a házaspárt egy évvel ezelőtt fogták el, amikor a gyermekvédelmi szolgálat elvette tőlük a kicsiket, mert nem jártak iskolába. Nevelőszülőkhöz kerültek, és a gyámok szembesültek először mindazzal, ami a három testvérrel történt. Ők értesítették a rendőröket.

A rémségek háza most lakatlanul áll. A szomszédban lakó asszony ottjártunkkor könnyeivel küszködve mesélt.

– Én semmit nem vettem észre a dologból. Igaz, naphosszat a házban voltak a kicsik. Szótlan, félénk gyerekek voltak, de ez úgy tűnt, mintha jól neveltek lettek volna. Amikor a rendőrök itt voltak, s elmondták, mi történt, elsírtam magam. S azóta is mindennap, amikor eszembe jut, mi történt az ajtó mögött – mondta Ildikó asszony.

A családfő ügyvédje, dr. Csics Péter kérdésünkre megerősítette, hogy ügyfele ellen folyik egy eljárás, de mint mondta, amíg a vádiratot nem kapja kézhez, addig bővebben nem kíván nyilatkozni.

Úgy tudjuk, a gyermekek jelenleg nevelőszülőknél vannak. Végre jó helyre kerültek, de hiá­ba foglalkozott velük pszichológus, az átélt borzalmakat valószínűleg soha nem fogják feldolgozni, és elfelejteni. http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/patkannyal-etettek-es-eroszakoltak-gyerekeiket-2223453 Koós Szabolcs” Vádirat idézete szerint, forrás:Blikk-

Embertelen tettekért, teljesen érthetetlen, hogy az elkövetők további felügyelet és ellenőrzés nélkül szabadlábon „ténfereghetnek.

Hétköznapi szemmel is szembetűnő az a tény, hogy a házaspár nem tanúsított sem szóban, sem magatartásukban megbánást.

A Bírósági ítélet indoklása és annak mértéke, az ügy horderejéhez képest elfogadhatatlan számunkra.

Továbbá felmerül a kérdés, hogy az igazságügyi szakértők véleményének tartamát, milyen társadalmi, szociális elvek szerint lettek figyelembevétel, az ítélet kialakításakor, miszerint csak kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek első fokon a bíróság azt a szigetszentmiklósi házaspárt, akiket korábban szexuális zaklatással, gyerekeik rendszeres kínzásával is vádoltak. A páros szabadlábra került, mivel kétéves büntetésüket már előzetesben letöltötték. origo http://www.origo.hu/itthon/20150224-nem-allt-meg-a-szexualis-zaklatas-vadja-szabadultak-a-szigetszentmikiklosi-szulok.html

Ez az ítélet még első fokon is elfogadhatatlan számunkra.

 

Budapest, 2015 február 25

Takács Gábor

Módosítás: (2015. február 25. szerda, 07:37)