Get Adobe Flash player
Címlap Sajtó közlemények Sikeres katalán választások

Üdvözöljük a katalán függetlenségi pártok győzelmét

Közlemény

Üdvözöljük, a katalán függetlenségi pártok választási sikerét!

 

Figyelemreméltó az a törekvés, amely a Junts pel Sí (Együtt az igenért) függetlenségi párttömörülést jellemzi!

Elismerésünk a függetlenedésért munkálkodó szervezeteknek, hogy a hosszú és nehéz munka eredményeként elérték a szavazók rekord részvételi arányát, ami minden korábbi katalán választást felülmúlt. Valamint az önálló katalóniáért kapott 39,6 százalékért. Katalónia számára ez egy olyan jövő, ami mindenképp előnyös változást hozhat, a katalán társadalomban.

További jó együttműködést és eredményeket kívánunk!

-A rekord részvétel számunkra is azt mutatja, hogy az embereknek nagyon fontosak az autonómia törekvések-

 

Kiadja: MAN

 

Előzmények:

Ez az egység nyerte a vasárnapi katalán parlamenti választásokat, amin a pártok lényegében a függetlenség kérdése mentén oszlottak meg, de egyedül nem sikerült abszolút többséget szereznie. A szavazatok 97 százalékának összeszámolása alapján az önálló Katalóniáért küzdő pártok a szavazatok 39,6 százalékát kapták, ezzel 62 képviselői helyet szerezhetnek a 135 fős katalán parlamentben.

A választásokon önállóan induló Népi Egység (CUP) szintén függetlenséget akar, és 10 képviselői helye lesz a törvényhozásban. Ezt a pártot tartják a Junts pel Sí lehetséges szövetségesének, együtt már meglenne a többségük. A Local.es szerint azonban a függetlenség kérdésén túl nem feltétlenül lenne egyszerű a koalíció a Junts pel Sí és a CUP között, a szélsőbaloldali mozgalom ugyanis a választás előtt nem akart beszállni a közös választási szövetségbe, és már most is jelezte, hogy nem lesz automatikus az együttműködés.index

Módosítás: (2015. szeptember 29. kedd, 12:08)