Get Adobe Flash player

A párt eseményei

Címlap Új tüntetések, rendezvények. Erőfeszítések az önrendelkezésért, önkormányzatiságért

Megoldás, Autonómia

Az előadás elvi anyaga, amely a 2015 november hó 24-én megtartott egyeztető fórumon hangzott el!

A dokumentum nem tartalmazza az előadás során elhangzott magyarázatokat, kiegészítéseket.

Elődadó: Takács Gábor


 

Erőfeszítések az önrendelkezésért, önkormányzatiságért

Köszöntő: . . .

 

-Meghívom Önöket egy utazásra, ami az önrendelkezés és az önkormányzatiság felé halad, ez néhol rázós lesz, de a célba érés pillanata mindenképp meg fogja érni!

 

-Minden nemzet küzd valamiért, ki az újabb piacokért, ki a nagyobb ásványkincsek megszerzésért, vannak akik az energiahordózókért, vannak akik a szabadságért, vagy az elnyomás ellen, de vannak jócskán olyanok is akik az alapvető emberi jogaikért...

 

-Lehet, hogy furcsa, de így kellene ennek lennie, hisz ezek a szűnni nem akaró harcok, küzdelmek által válhat ELLENÁLLÓBBÁ egy társadalom, kivívott jogaikkal, egy szebb és erősebb társadalmat tudhat be magának amellyel a fejlődését és TÚLÉLÉSÉT is BIZTOSÍTJA...

normál esetben:

A nemzetnek, harcolnia kell az emberi méltóság, az elnyomás, a zsarnokság, a kizsákmányolás ellen, mivel, Az ember legfőbb vágya egy olyan világ eljövetele,,, amelyben az elnyomástól, valamint a nyomortól megszabadult emberi lények szava és meggyőződése,, szabaddá válik.

Részlet, az emberi jogok egyetemes nyilatkozatából: szellemiségét

T

Hazánkban, veszélybe került a demokrácia , az önrendelkezés és az önkormányzatiság, aminek a hátrányaival szinte nap, mint nap szembesülünk.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim:

Talán sosem volt még több jogunk az önrendelkezéshez, mint most...

Önrendelkezővé, Önálló nemzetté kell, hogy váljunk,, és kötelességünk, hogy ezt a nemzet elé tárjuk, mint lehetőséget. Elérkezett annak az ideje, hogy felszabadítsuk az elnyomás alól a megtévesztetteket, a ,,demokrácia,, és szabadság után vágyókat.”

Erre figyelmeztet

Bibó István munkásságában, a figyelmeztető szavak,, a nemzet megmaradásáért szólnak, nekünk és mindenki másnak.

Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen, gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól a (...) veszedelmektől, melyek az által válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük. Nekünk nem szabad félnünk a változástól és a változtatástól...

Írja: A kelet-európai kisállamok nyomorúsága, című művében (1946)

 

Jelenleg, még:

Zajlik a magyarság önrendelkezési jogának megsemmisítése... a demokrácia sárba tiprása...

-Az emberi jogok semmibevétele… veszélybe kerültek a magántulajdonok...

-Korlátozottabbá vált a szabadságunk, egyéni függetlenségünk, amely lehetővé tenné, hogy úgy rendezzük be az életünket, ahogy nekünk tetszik ...

-Rendszerszintű az alkotmányosság, a jogállamiság kiiktatása, a kettős mérce...

-Az egészségügy ellehetetlenítése...

-a felsőoktatás szétcincálása és az alapvető autonómiájuk ellehetetlenítése...,

a polgárok félreinformálása, hazugságban, anyagi függőségben tartása.. a családok egységének szétfeszítése (külföldi munkára kényszerítése, kilátástalan magyar megélhetés, nincs jövőkép...),

-A magyarok hazai alkotó szellemiség lehetőségeinek korlátok közé szorítása és az emberek jobb élethez való jogának elvétele...

 

Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy: Minden Társadalmi Fejlődés, lényegében az egyén szabadságának bővülése során keletkezik.!, akkor tisztán érzékelhető mindenki számára, hogy merre haladunk!

 

-Ez háború, amit a zsarnok gyakorol a nemzet ellen, és ahol jelenleg az élet szinte minden terén vesztésre állunk... és eddig senki nem toborzott sereget, hogy ezt megállítsa, pedig meg kell állítani, ez vitathatatlan tény. Az ellenség, a választott ellenségünk, beépült a hétköznapjainkba, a médiába, beférkőzött a fejünkbe, sőt bent van az ágyunkban is… hisz, vele kelünk és vele fekszünk.

 

-Ki kell jelenteni, hogy szellemi megszállás alatt állunk, az ellenség ártó szándékkal fertőzi meg tudatunkat, eltulajdonítja alkotó munkánk értelmét, hogy senki se alkosson, hanem rabszolgaként éljen és ne gondolkodjon..., Azokat, akikkel fel lehetne éleszteni a társadalmat,, lépre csalja, magához édesgeti, hogy ne tudjon másnak segíteni, és parazitaként emészti fel az egészséges alkotó vágyat...

Hogy alakulhatott ez ki? Ki ezért a felelős? El kell mondanom, hogy mi vagyunk, de nekünk is kell helyrehozni. Mert ha nem, .... a társadalom széthullik.

Mit tehetünk?...

Két lehetőség van, vagy beállunk a nyájba és megyünk szolgamód a birkákkal,,, vagy felvállaljuk igazunkat, Erkölcsi felelősséggel a nemzet iránt, kivezetjük társadalmunkat a feudalizmus felé vezető útról, és az elnyomás sötét kilátástalanságából.

Jelen időben már, minden jogunk megvan, ahhoz, hogy kijelentsük :Magyarország elnyomott gyarmattá vált...

Jogunk, sőt kötelességünk ezt megállítani, lefékezni, a bűnösöket felelősségre vonni.

A magyar népnek vissza kell adni az országát, a választópolgároknak pedig azt a tisztánlátást és a szabad döntés lehetőségét, amely megilleti őket. Ez a kötelességünk!

Aki ezt nem teszi, az a magyarság hanyatlását segíti elő!

 

Társadalmi felelősségvállalás és a társadalom érettsége...

 

Az önrendelkezés hiányának jelei, Európa szerte...

.egyértelmű hanyatlás jelei mutatkoznak, a tagállamokban is...

A magyar emberek 2/3-a elvesztette hitét a politikai pártokban, mivel már láthatóan nem őket szolgálják; az intelligensebbek rájöttek arra is, hogy a kapitalisták épp azokat a célokat semmisítik meg, amelyeket a korábbi feltevések szerint szolgálniuk kellene.
Nem vagyunk egyedül
A világ is tanácstalan a kiút tekintetében. A parlamentarizmus és a demokrácia hanyatlása mára világjelenséggé vált.

Feltétlen meg kell jegyeznem, hogy:

Sajnálatos módon sokan a megváltást a fasizmusban és a kormányzás más "hasonló töltésű" formáiban keresik.
-De azt le kell szögeznünk, hogy az önrendelkezés elvének és jogának megvonása volt az az irány, amely ellentétes irányú hatásokat váltott ki a fejlődő társadalmak számára....

Ezt az irányt kell úgy visszaállítanunk, hogy az egyén értékét tartjuk fontosnak.

 

Veszélyben az önkormányzatiság

Az önkormányzás fogalma azt jelenti, hogy az adott helyi közösség függetlenül működik és saját ügyeiben önálló döntési jogosultsággal rendelkezik. A helyi önkormányzatok esetében ez abban nyilvánul meg, hogy a kormány csak ellenőrzési jogkört gyakorolhat felettük. Helyi közügyet csak kivételesen és csak törvény által  utalhat más szervezet feladat-  és hatáskörébe -írja a kormany.hu. Akkor tegyük ezt lehetővé és bővítsük is, és ne csak üres szavak legyenek.

Az önkormányzatok jelenlegi helyzete.... – hírek szerint (FN24 2015. 02. 02. 06:52), Megszűnhet Magyarországon az önkormányzatiság( kormánykísérletek az önkormányzatok központi vezetéséről)...

A kormányban kevésbé nézik jó szemmel a települések önrendelkezését, és hosszabb távon azt tervezik: az utolsó fillérig meg fogják szabni, mire használhatják fel a települések az iparűzési adóbevételüket. …

 

A mi feladatunk

Az önkormányzatok jövőbeli céljának kiemelése, egy modern, költséghatékony, feladat orientált önkormányzati rendszer kialakítása, amelyben újrafogalmazható az állam és az önkormányzatok közötti munkamegosztás.

 

Az önkormányzatiság társadalmi haszna, hogy sokkal „hatékonyabbak lehetünk a különböző szintű önkormányzatok igénybevételével, mint pusztán a mindent egy központból való igazgatás által....

  • A helyi önkormányzatok, kormányzásának szabadsága a legfontosabb...

 

Az javaslom, kezdődjön hát egy új időszámítás Magyarország számára:

A jó szándék és akarat formálja az autóm törekvéseinket! ??

 

A Magyar Autonóm néppárt (MAN) párt céljai és politikai törekvései

 

1./ Egy olyan Magyarország kialakítását tűzzük ki célul, hogy az a magyar nemzet egyetemes szimbólumává és a közép-európai országok mérföldkövévé válhasson.

 

2./ Önálló, független politikai nézetet valló, új tényleges szervezet alakulhasson, az általunk képviselt politikai irányvonallal.

 

3./ Előmozdítsa a fiatal nemzedékek céljainak és jövőképének kialakulását, az oktatási rendszer kiszélesítésén, a család és a társadalom orientációján keresztül.

 

4./ Magyarország hatékonyabb részvételét akarjuk Európában, melynek feltétele a tervszerű és felelős irányítási rendszer létrehozása.

 

5./ Az eddig gyakorolt politika hatása, a társadalom bizonyos rétegei között egyenlőtlenséget, töréseket eredményezett.

Törekvésünk ezeknek az egyenlőtlenségeknek a kiküszöbölése, elsimítása valamennyi számunkra elérhető demokratikus eszköz igénybevételével.

 

6./ Magyarország gazdaságát egy olyan modellre építenénk, melynek lényege a pontosabb átláthatóság. Az állami, a magán, az önkormányzati, illetve a külföldiek magyarországi tulajdonát képező vagyont egy, a spekulációt féken tartó rendszerre helyeznénk.

 

7./ Az autonóm politikai célok megvalósítása, a törvényes szervezetek közt harmonikus egységet képezzünk úgy, hogy az ne sértse az egyén érdekeit, valamint Magyarország egységét, szuverenitását nem korlátozza. Működése alkotmányos alapú, vezetése demokratikus modellben gyökerezzen.

 

8./ Elkötelezettséget kell vállalni, hogy társadalmi, gazdasági, politikai kérdésekben véleményt nyilvánítsunk, álláspontot foglaljunk és azt meg is védjük.

9./ Kapcsolatot kívánunk létesíteni külföldön lévő szervezetekkel, annak a célnak elérése érdekében, hogy az általunk képviselt politikai irányvonal hazánk számára értékessé váljon. A szakszerűség a tudomány, a nemzetközi kapcsolatrendszer összevonásával egy olyan Magyarország kialakítását tűzzük ki célunkul, amely meghatározó pillére lesz a közép- európai térség országainak és ezáltal támogatja az európai közösséget.

 

10./ Céljaink eléréséig fel szeretnénk használni minden rendelkezésre álló eszközt, amely a nyilvánosság eléréséhez szükséges Magyarországon, illetve a határainkon túl. Együtt kívánunk működni valamennyi demokratikusan működő szervezettel.

 

11./ A célkitűzéseink, törekvéseink fizikailag nem fenyegetik más társadalmi szervezetek munkáját, politikailag, gazdaságilag, erkölcsileg elő szeretné mozdítani Magyarország fejlődését.

 

12./ Tevékenységünk célja, hogy a jelenlegi kormányformáknak is új utat mutatva, a nép alkotmányos választó jogán keresztül, a közhatalom gyakorlásában való alkotmányos részvétel szándékával, céljainkat szem előtt tartva, védelmezzük hazánk biztonságát és elősegítsük a nemzet boldogulását.

 

13./ Megcélozzuk a saját program alapján álló, önálló kormányzást.

 

14./ Együttműködésre törekszünk Magyarország minden polgárával, társadalmi egységet építve.

 

15./ Ápoljuk a magyar történelmi múltat.

 

16./ Saját etikai kódex szerint szerveződünk és teremtünk kapcsolatot más szervezetekkel, amelyekkel a szervezet összhangban törekszik céljai elérésért.

ismételten...

Útelágazáshoz értünk... választanunk kell (ism.)

jelenlegi hatalom a feudalista középkor felé vezető út...., valamint az egyén érdekein alapuló önrendelkező, önszabályozó autonóm társadalom között!

 

Nehéz idők ezek, de szembe kell merni szállni a társadalom és az elménk elnyomóival, mert az élet az emberrel, az egyénnel kezdődik és vele is végződik. Nélküle nincs faj, nincs emberiség, nincs állam. Sőt még "társadalom" sem.

 

Magyarországon megérett a helyzet arra, hogy egy olyan politikai változás álljon be, amely kimozdítja és fejlődési pályára állítja elvakított és bénult társadalmat.

 

Mivel:

Az a törekvés, ami az egyén érdekén alapszik, szinte legyőzhetetlen és csak az válik leginkább tisztán érthetően követhetővé egy nemzet polgárainak számára.

Ez pedig az Autonómia.

 

Nekünk határozott elképzeléseink vannak, hogy milyen országot képzelünk el, gazdaságilag, politikailag, társadalmilag...

 

Az, hogy ez miképp érhető el, és milyen gyorsan, kizárólag rajtunk, autonómokon, az egyéneken és közösségeiken fog múlni.

 

Meggyőződésem, hogy

- egy EGÉSZ ORSZÁG várja, hogy egy Emberközpontú vezetése legyen,

 

- egy EGÉSZ ORSZÁG népe várja, hogy önállóvá válhasson, s élete jobbá forduljon,

 

- egy EGÉSZ ORSZÁG várja, hogy gazdasága fellendüljön,

 

- egy EGÉSZ ORSZÁG politikája várja a megújulást, az új szellemiséget, amely határozott kiutat mutat nemzete számára,,

 

- és EGÉSZ Európa várja, hogy egy megújult, modern Magyarország visszataláljon hozzá.

 

Mi ebben hiszünk, ez a feladatunk, erre szövetkezünk, mert ez lesz az ország ,, forradalmi autonóm reformációja" !

 

Köszönöm megtisztelő figyelmüket...

 

Takács Gábor

A rendezvény helyszíne: Budapest XI. Mérnök utca 40.

Budapest, 2015. november 24.

Módosítás: (2015. november 30. hétfő, 18:14)