Get Adobe Flash player
Címlap Sajtó közlemények Közlemény

Szolidaritás Köztisztviselők

Az MKKSZ honlapján (  http://www.mkksz.org.hu/index.php/2-uncategorised/548-300-kozszolga-meneszteset-jelentettek-be ) megjelent hírekre reagálva!

 

 

"Az alábbi nyilatkozattal fejezzük ki véleményünket, amelyben elfogadhatatlannak tartjuk a Kormány magatartását, a közigazgatásban dolgozókkal szemben."



Szolidaritási nyilatkozat!

 

 

A Magyar Autonóm Néppárt egyetért a Magyar Közalkalmazottak és Köztisztviselők Szakszervezete által meghirdetett tüntetéssel és annak céljaival.

 

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány 2015 végén visszamondta az általános béremelést, és az önkormányzati dolgozókat részben kizárva, csak egy kis részüknek rendezi, illetve rendezte a bérét.

 

Sértőnek találjuk, hogy az önkormányzati hivatalban dolgozó köztisztviselők csaknem nyolc éve semmilyen bérfejlesztésben nem részesültek, továbbá azt, hogy a mostani átalakításokkal az általános fizetésemelés helyett kettéválasztással kezelik a fizetésemeléseket, amikkel feszülséget teremtenek a hivatali dolgozók közt.

 

Különösen károsnak látjuk, hogy az önkormányzatiságot is fenyegető munkaerőhiány egyre inkább háttérbe szorítja a vidéki életet erősödését, ezzel megnövelve, az amúgy is egyre aggasztóbb méreteket öltő elvándorlást.

 

A párt együtt érez az egyre kiszolgáltatottabb helyzetben lévő hivatali dolgozókkal és szolidaritásáról biztosítja, a sztrájkolókat.

 

 

Budapest, 2016. 06.22.

Magyar Autonóm Néppárt

Módosítás: (2016. június 22. szerda, 07:26)