Get Adobe Flash player
Címlap „munkaalapú állam korszaka következik”, -vagy valami más-. Orbán Tusványos 2016

Orbán Tusványos 2016

A lényeg benne van, Orbán irányunkban is egyértelmű üzenetet fogalmazhatott meg

 

 Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszéde, egy lépéssel közelebb engedte a valóságot a magyarokhoz és egyre jobban alátámasztja azt az álláspontunkat, hogy Magyarországnak és Európának úgy kell megújulnia, hogy a rendszerkárosító elemeket egyszerűen ki kell gyomlálni a közéletből és új, mindenki számára élhetőbb társadalmat kell építeni.


 „A miniszterelnök a hagyományoknak megfelelően ma a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján adott helyzetértékelést. A lényegi részeket -összeszedve-, rávilágít arra, hogy Magyarországon túlnyúlik az a probléma amit ma minden adófizető keserűen megél itthon és Európában egyaránt.

 

10:24 Európán kezd elhatalmasodni a félelem.

10:27 Elveszett az ígéret, hogy jobban fogunk élni. Ez egy gazdasági válság.  A Nyugaton jövő nemzedékek előtt nincs olyan perspektíva, mint a szüleik előtt...

10:34 Mit kell tennie az Európai Uniónak, hogy eltűnjön a félelem...

10:36 Nagy-Britannia kiválásával az Európai Unió regionális szereplő lett. Az EU áltatja magát, amikor globális szereplőként tetszeleg. Ezt is abba kell hagyni...

10:39 És amire szükségünk van. Belátni, nem igaz, hogy a több Európa jobb.

10:38 És fel kell hagyni Európa idealizálásával is. „Van olyan, ami ellen Brüsszel nem, de mi tudunk védekezni” – fogalmazott.

10:48 Sose gondolta volna, hogy ő m aga Trump kampányembere lesz,( ;) ) Trump pedig Európa embere, de a republikánus elnökjelölt tett három javaslatot a megoldásra, amelynél jobbat európai fejjel se lehetne – véli a miniszterelnök. A legjobb titkosszolgálatot kell felépíteni, a demokráciaexportot abbahagyni, aminek kapcsán Líbia és Irak példáját idézi fel. A törökországi puccskísérletet és az azt követő eseményeket nem akarja minősíteni, de mint minden országban, a legfontosabb a stabilitás.

10:55 „A migráció megöl bennünket” –szögezi le. Határt védeni virággal nem lehet, a menekülteket meg kell állítani és börtönbe zárni a törvényeknek megfelelően. Emberségesen.

10:57 „Az európai politikai vezetés megbukott.”. . .

 

 Számunkra „üzenet” értékű beszédben tisztán érthető módon világított rá arra, hogy Ő maga a jövőjét egy magasabb szinten képzelheti el -Pl: az ENSZ-ben-, ahol jobban rálátva a dolgok folyására, irányíthatja Magyarország, Európa és talán a világ alakulását is!

(Mindehhez, azért zárszóként hozzáfűzném, hogy a „háborút” azért még sikeresen meg kellene tudnunk vívni!- a szerk.-)

Forrás:doc.NOL/MAN/index

 

Takács Gábor

Módosítás: (2016. július 23. szombat, 16:28)