Get Adobe Flash player
Címlap A tagfelvételről

Tagfelvételről

 

Segítse ön is a Magyar Autonóm Néppárt munkáját!

 A Magyar Autonóm Néppárt tagfelvételt hirdet Magyarország egész területén.

 

 

A párt Magyarország szuverenitásáért, a szabadságáért, az önállóságáért a függetlenségért azaz a teljes nemzeti autonómiáért dolgozik.

 A helyi szervezetek létrehozása a párt egyik fontos feladata, hogy a helyi szintű problémákat megfelelő ráhatással tudjuk helyben kezelni.

 Abban az esetben ha úgy érzi, hogy munkájával hozzá tudna járulni ahhoz, hogy elérjük az országunk önállóságát és létrehozzuk a nemzeti autonómiát, kérjük jelentkezzen nálunk, hogy segítse munkánkat!

 

 

  

A párt tagjai


A párt tagjai magánszemélyek lehetnek.
Tag az lehet, akit írásos jelentkezése alapján, legalább három tagja a pártnak támogat és akinek a felvételét az elnökség ajánlása alapján a közgyűlés egyszerű többséggel megszavazza. Az 1989.évi II. tv 9.§-nak (a); (b) pontja szerint
A párt tagja lehet minden tizenhatodik életévét betöltött, ha nem áll fent vele szemben a cselekvőképességet kizáró ok, valamint gondnokság alatt nem álló magyar állampolgár, állandó magyarországi letelepedési engedéllyel, valamint az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárságával rendelkező személy, feltéve, hogy:

a) párt Elvi Nyilatkozatát, programját és alapszabályát elfogadja;
b) nem tagja más, pártként bejegyzett szervezetnek;
c) nem állnak fenn vele kapcsolatban olyan körülmények, amelyek a törvény vagy az alapszabály szerint a tagsági viszony megszűnésének, illetve a tagok kizárásának indokai lehetnek és a megfelelő tagfelvételi eljárás során felvételt nyert;
d) a szervezet tagjai közé fogadja.

Nem magyar állampolgárságú tagjaira az alapszabály rendelkezései csak az 1989. évi II. törvény 8.§-ban foglalt korlátozásokkal alkalmazhatók.

Vállalja, hogy eleget tesz az alapszabályban meghatározott tagdíjfizetési előírásoknak.
A tagok társadalmi munka keretein belül végzik munkájukat.
Tagfelvételi eljárás
A tagfelvételt kérő, két eredeti példányban kitölti a belépési nyilatkozatot és azt a párt elnökségénél személyesen benyújtja. A belépési nyilatkozatnak, tartalmaznia kell a belépést elbíráló párttagsági viszonnyal rendelkező, három tag ajánlását is. A belépési nyilatkozat tartalmát és formáját az alakuló közgyűlés javaslata alapján.
A tagfelvételről nyílt szavazással a szervezet közgyűlése dönt az elnökség javaslata alapján a felvételt kérő jelenlétében. A felvételi kérelmet lehetőleg harminc napon belül, de legkésőbb a soron következő ülés napirendjére kell tűzni. A tagsági viszony kezdetének időpontja a közgyűlés napja.
A tagfelvételi eljárásban az elnökség jogosult a tagjelölttől a tagfelvétel szempontjából jelentős tényekről tájékoztatást kérni. A tájékoztatás önkéntes, de annak megtagadását, illetve hiányos vagy a valóságnak nem megfelelő voltát, a tagfelvételről döntést hozó közgyűlésnek figyelembe kell vennie. A párt, az új tagot a felvételétől számított öt munkanapon belül nyilvántartásba veszi.
A belépési nyilatkozatot, az elnökség a tagsági viszony megszűnését követő három évig megőrzi.
A tagfelvétel kérelme visszautasítható, ha a szervezet közgyűlése többségi szavazással azt elutasította.


 

Tisztelettel: Takács Gábor

 

elnök

 

 


Módosítás: (2012. szeptember 20. csütörtök, 12:22)