Get Adobe Flash player
Címlap Sajtó közlemények

Sajtó közlemények

2012. december 31., hétfő 15:49

A Magyar Autonóm Néppárt közleménye
 
    Budapest, 2012. december 31., hétfő (OS) - A világunk olyan intenzív változások során megy keresztül, hogy az átlag polgár csak mint egy filmet éli meg saját életét. Az állandó reményt sugárzó politikai pártok, a még újabb és újabb ígéreteikkel lassan visszafordíthatatlan károkat okoznak a mentálisan kiégett társadalomnak.

    Itt már nem holmi kis csúsztatásokról és annak megbocsájtásáról van szó. A pártok vezetőinek jobban kellene átgondolni, hogy tetteik, miképp hatnak ki a jövőre. Nem különben felelősek a légből kapott politikai elemzések, többször hiányos, differenciálatlan, rendkívül szűk látókörű meglátásokból eredő értékelések, melyek tévútra vihetik az érdeklődőt. Új alapokra kell helyezni a jövő társadalmait, ki kell "rángatni" az enyészetből, ahol engedni kell, hogy felszínre kerüljenek a problémák, amelyektől nem menekülni kell, hanem megoldani őket. Magyarországnak egy stabil védett jövőt tervezünk, ahol valamennyi dolgozó polgár megtalálhatja számítását.

Boldog Új Évet Kíván Mindenkinek a Magyar Autonóm Néppárt!
    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt


2012. december 21., péntek 20:43


A Magyar Autonóm Néppárt közleménye

 

    Budapest, 2012. december 21., péntek (OS) - A Magyar Autonóm Néppárt a közelgő ünnepekre való tekintettel "Lépj el a drogoktól" cím alatt, kéri a tizenéves korosztályt, hogy ne vegyenek magukhoz drogokat, vagy más hasonló hatású "szereket".


    Az idősebb korosztályt pedig arra kérjük, hogy védjék a fiatalokat és hívják fel a figyelmüket, hogy a drogozásnak milyen hosszú távú következményei lehetnek, illetve vannak. Vigyázzunk egymásra a szeretet ünnepén.
Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk.
Takács Gábor elnök
    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt


2012. december 14., péntek 20:11


A Magyar Autonóm Néppárt közleménye
 
    Budapest, 2012. december 14., péntek (OS) - A Nagyar Autonóm Néppárt gratulál Victor Ponta miniszterelnöknek és az általa vezetett választási koalíciónak, a december 9-én Romániában rendezett parlamenti választási győzelmükhöz.


    Külön gratulálunk a Romániai Magyar Demokrata Szövetség választási sikeréhez. Takács Gábor elnök
    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt



A Magyar Autonóm Néppárt közleménye

 
    Budapest, 2012. december 9., vasárnap (OS) - A Magyar Autonóm Néppárt 2012. december 12-től kezdődően lakossági "hitelesítési" fórumokat tart, elsőként Csepelen.
Szeretnénk részletekben a nyilvánosság elé tárni az autonóm rendszerek állami felépülésének egyes elemeit, illetve alapelveit, a párt elképzelése szerint. Ilyenek lehetnek például az úgynevezett Garancia Csoportok létrehozása. Meglátásunk szerint ezek már új szervei lehetnek a jövő autonóm társadalmainak.
Rendezvényeinkről, azok helyszín és időpontjairól honlapunkon kaphatnak tájékoztatást. "Új tüntetések, rendezvények" címszó alatt.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Takács Gábor elnök.

Telefon: 06-30-714-07-85.
honlap: www.magyarautonomia.hu

    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt


A Magyar Autonóm Néppárt közleménye

 
    Budapest, 2012. december 8., szombat (OS) - A Magyar Autonóm Néppárt köszönetét fejezi ki a Centrum Pártnak, amiért lehetőséget biztosított arra, hogy a Parlamenten Kívüli Pártok számára megtartott rendezvényén véleményeinket egymás között kicserélhettük.


    A rendkívül szívélyes körülmények között megtartott találkozó mindvégig baráti hangulatban zajlott. A Magyar Autonóm Néppárt minden törvényes politikai párttal készen áll a multilaterális kapcsolattartásra Magyarország érdekében, Magyarország Alkotmánya, valamint a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya rendelkezéseinek figyelembevételével, függetlenül politikai beállítottságára. Takács Gábor elnök.
    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt

2012. december 8., szombat 21:36

 

 


A Magyar Autonóm Néppárt közleménye

 
    Budapest, 2012. december 2., vasárnap (OS) - Természetesen a pártunk figyelmét sem kerülheti el a JOBBIK akciója "zsidózása" a parlamentben. Nem vagyunk egy súlycsoportban, hiszen mi még a saját sajtónk szabadságát sem tudtuk kiharcolni, de az biztos, hogy valami történik a JOBBIK háza táján.

    Figyelembe véve hazánk belpolitikai és külpolitikai kiszolgáltatott helyzetét, hazánk szuverenitásáért küzdő Kormányt és egyéb pártokat.
Továbbá a JOBBIK megalakulásának, hatalomba kerülésének, támogatásának mivoltát, a Magyar Autonóm Néppárt ezt a jelen kialakult helyzetet propagandának állítja be, mivel a JOBBIK eme viselkedését és véleményét sosem titkolta és indokkal mindig nyíltan terjesztette. Viszont, a Magyar Autonóm Néppárt szégyenteljesnek tartja, hogy ilyen politikai hozzáállás előfordulhat a Magyar Parlamentben. A Magyar Autonóm Néppárt igyekszik kellő támogatottságot és támogatót szerezni ahhoz, hogy új alapokra helyezze a politikát és a diplomáciát, itthon és külföldön egyaránt, hogy jelenlétével magasabb politikai szintet, elismerést, boldogulást eredményezzen hazájának. – Boldog adventi ünnepet- Takács Gábor elnök.

 2012. december 2., vasárnap 09:38

http://os.mti.hu/hirek/80385/a_magyar_autonom_neppart_kozlemenye



A Magyar Autonóm Néppárt közleménye

( a Pedagódusok Szakszervezetének )

 

A Magyar Autonóm Néppárt egyre inkább keresi az okot, hogy az Oktatásért Felelős Államtitkárság, miért nem közelítheti álláspontját nagyobb léptékben, a Pedagógusok Szakszervezete által felhozott problémák orvoslásához. Nem „zavarkeltésnek” kell beállítani, ha az érdekek különbözőek.*

 

Az általunk hozzáférhető dokumentumok alapján ez esetben inkább az államosításra fordított határidő betartása a fontosabb tényező a kormány számára, mint a konszenzus.

 

Továbbá szintén ide vonatkoztatva, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény valóban magasabb rendű jogszabály, de nem mindenek felett álló törvény, így annak felülírása törvénymódosítással lehetséges.*

 

Hivatkozva (* )a cikkre: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=185666

 

A z oktatásügy minden ember és szervezet számára fontos tényező. Itt nem lehet közös nevezőre hozás nélkül továbblépni, hiszen a következő generációk nevelése, oktatása nemzetünk érdeke.

 

A kormány ne helyezzen a nemzetgazdasági stabilizációs projekt keretein belül több súlyt a kötelező közoktatási ellátórendszer tengelyére.

 

Valamint nem elhanyagolható feladat az sem a kormány számára, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működési anomáliáit is mihamarabb fel kell számolnia.

 

A párt támogatja a demokratikus érdekérvényesítés valamennyi formáit, amely elősegíti a Pedagógusok Szakszervezetének ez ügyben lévő előrébb jutását.

 

Takács Gábor elnök

 Budapest, 2012. november 15., csütörtök (OS) 

http://os.mti.hu/hirek/79698/a_magyar_autonom_neppart_kozlemenye

 

A Magyar Autonóm Néppárt közleménye


A MAN gratulációja Barack Obamának sikeres választási győzelméhez.

 A Magyar Autonóm Néppárt szívből gratulál Barack Obama néhány órával ezelőtt elért választási győzelméhez.

 Az elmúlt négy év kiváló eredményeit újabb sikerekkel bővítheti a szabad világ első számú elnöke.

 A szociális reformokért, a gazdasági hanyatlás megállításáért, a demokrácia megtartásáért való küzdelemben, Amerikában élen járva a világnak mutat példát.

 További tervei véghezviteléhez kívánunk neki eredményekben gazdag négy évet.

 Takács Gábor pártelnök. 

 Budapest, 2012. november 7., szerda (OS) -

http://os.mti.hu/hirek/79362/a_magyar_autonom_neppart_kozlemenye



A Magyar Autonóm Néppárt közleménye

 Uniók

 

Nem érkezett el azaz idő, hogy kilépjen Magyarország az Európai Unióból. Főleg nem akkor, mikor mindenki bajban van. Továbbra is súlyos pénzügyi, gazdasági és társadalmi válság van Európában, és Amerikában. A távlati gazdasági mutatók sem biztatóak.

 

Hazánk jelenlegi státuszában a hatékony diplomáciai érdekérvényesítés a járható út.

A párt az Európai Unió újra szervezése és új jogi szabályozású környezete mellett áll ki, melynek magába kelfoglalja a modern nemzeti autonómiák jogainak szélesítését is, hogy új társadalmi forma engedjen gyökeret egy sokkal nagyobb korszerűbb európai egységben. Takács Gábor elnök

  Budapest, 2012. október 28., vasárnap (OS) -

http://os.mti.hu/hirek/79029/a_magyar_autonom_neppart_kozlemenye  


Magyar Autonóm Néppárt közleménye

 a médiához

 

A Magyar Autonóm Néppárt (MAN), a szabadság az önállóság, a függetlenség zászlaja alatt halad a nemzeti autonómia megvalósításáért. Szilárdan kiáll a sajtó szabadsága mellett folytatott küzdelemben, a sajtóra nehezedő különböző világnézetű politikai behatások ellenére is mindaddig, amíg a sajtó a MAN politikáját, programját, céljait és törekvéseit nem lehetetleníti el. A sajtó szabadságáért folytatott küzdelem egyfajta szélmalom harc, kivált kép 1848 óta, ezért korántsem tekinthető lezártnak. Országonként az önérdek politika más-más helyzetbe hozva,közvetetten pénz és, vagy érdekorientációval, a diktatúrákban közvetlen irányítják őket. A mindenkori hatalmi befolyásolás végett szinte sosem tudnak eljutni a teljes szabad véleménynyilvánítás, avagy a teljes sajtó szabadság lehetőségének megteremtéséhez. A MAN a sajtó szabadságát korlátozó tevékenységek ellen is küzd, figyelembe véve a különböző szabadságjogokat. Takács Gábor elnök

  Budapest, 2012. október 24., szerda (OS) -

http://os.mti.hu/hirek/78881/a_magyar_autonom_neppart_kozlemenye 


 

A Magyar Autonóm Néppárt közleménye

 

A MAN további súlyos problémákra hívja fel a demonstrációival a kormány figyelmét, elsősorban a Magyar-EU-s. Beruházások, így a Csepeli Gerincút halásztelki szakaszának építési munkái már lassan egy éve hirtelen leállításrakerültek. Azóta folyamatosan amortizálódnak a már kiépített részek. Az állami, vagy vegyes beruházás jogi szabályozatlanságaiból eredően országszerte milliárdosak a nemzetgazdasági károk.

Takács Gábor elnök.

 Budapest, 2012. október 21., vasárnap (OS) -

http://os.mti.hu/hirek/78818/a_magyar_autonom_neppart_kozlemenye-2_resz 



A Magyar Autonóm Néppárt közleménye az IMF-ről

2012. október 21., vasárnap 03:43

A MAN üdvözli a kormány egyre határozottabbnak látszó erőfeszítését az IMF hazánkat érintő törekvéseivel szemben. Mivel a MAN célja a társadalmi önállóság, az autonómia kialakítása, elsősorban hazánkban, harcol a külső érdekű hitelek, így az IMF hitel konstrukciói ellen is.

A bankszféra válságát, nemaz adófizetők rovására kell megoldani. Takács Gábor elnök

Kiadta: Magyar Autonóm Néppárt

 Budapest, 2012. október 21., vasárnap (OS) 

http://os.mti.hu/hirek/78817/a_magyar_autonom_neppart_kozlemenye_az_imf-rol-1resz 




I. rész

Megalakult a Magyar Autonóm Néppárt

általa új politikai tér nyílt

A szervezet neve: Magyar Autonóm Néppárt

 

A szervezet rövid neve: MAN

 

A Párt jelképe, bíbor színű alapon aranysárga MAN felirat

 

A párt célja: politikai

 

Alapítás dátuma: 2011. december hó 04.

 

A szervezet székhelye: 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 390.

 

A párt célja az autonóm politika megvalósítása Magyarország egységében, melynek működése alkotmányos, vezetése demokratikus rendszerű.

 

A Magyar Autonóm Néppárt elnöke: Takács Gábor

 

A Magyar Autonóm Néppárt köszönetet mond mindazoknak, akik hozzájárultak a párt megalakulásához, hogy az munkálkodhasson egy új egyetemes világnézet bevezetésén. Hazánkban, Magyarországon élen járva teret és új utat mutat a társadalom számára.

 

 

A Magyar Autonóm Néppárt ideológiája,

az autonómia.

 

Önállóságra létrehozott, független önkormányzatú védelmi övezet, (menedék) a külső hatásokkal szemben.

 

Egy politikai és társadalmi forma, mely saját világnézetű normák és értékek, egymással összefüggő tevékenységekre vonatkozó rendszerére épül. Ahol a döntések joga demokratikus szerkezetű, részeire bontott, valamint a végrehajtás módjai lehetnek közvetlen, vagy közvetettek. Működése alkotmányos és az önkormányzati szabályozásoknak megfelelő.

 

A Magyar Autonóm Néppárt

társadalmi léptékei

 

alulról felfelé, egyre szélesedő rétegenként építkező

A személy:

a személy, illetve az egyén értéke, a természetes és a tudatos nemzeti identitása( haza, viszonyítás, kompenzálás, lojalitás, egyensúlyrendezés, inverzitástudat...).Valamint csoportjainak összessége.

 

A csoportja:

az egyének olyan összeolvadásai, melyeket közös törekvések, célok, ismérvek jellemeznek (pl: a család). Melyek tovább fuzionálva formális, informális egységet alkotnak.

 

Az egysége:

azonos értékek mentén és azonos célok, eredmények eléréséért létrehozott valós érdekű szövetség. Vagy unió.

 

A Magyar Autonóm Néppárt

politikai együtthatói

 

Autonóm politika az önálló társadalmi lét gondolkodásban élők összességének igényét támogatja, melyek akár egyénben, csoportban, vagy egységben, akaratuktól kívül álló érdekek nélkül valósítják meg gondolataikat és tervezik meg a jövőjüket. Ezáltal támogatja és fejlődési pályára is állítja valamennyi társadalomtudományi ismeretet tartalmazó eszközt és alkalmazást, hogy az jelentős mértékben hozzájárulhasson az önállóság megvalósulásához. Általa egy kevésbé kiszolgáltatottabb, egészségesebb, hatékonyabb, ellenállóbb, társadalmi forma bontakozik ki. Megvalósulása nem csak társadalomtudományi (történelmi, közgazdasági, szociológiai, jogi, politikai, s.t.b.) érdek, hanem civilizációs léptékű ennél fogva nélkülözhetetlen is.

 

Magyar Autonóm Néppárt Autonóm politikájának

elhelyezkedése a politikai palettán

 

A politikai pártok sokszínűsége végett egyszerűsített formájú szemléltetés bevezetésére van szükségünk, hogy pontosabban meghatározhatóvá, illetve pozicionálhatóvá és ezáltal használhatóvá is tegyük pártunk ideológiáját.

Budapest, 2012. február 8., szerda (OS)

-http://os.mti.hu/hirek/73475/megalakult_a_magyar_autonom_neppart_altala_uj_politikai_ter_nyilt-1_resz 

 

II.rész

 

egyszerűsített formában vázolva

 

A magyar politikai palettán elhelyezkedő néhány párt, vallott ideológiája;

jobb oldali, közép, bal oldali, valamint az ezek közti terek.

 

Továbbá;

...nacionalizmus[(„ős” nemzeti radikális),(„neo” nemzeti radikális)]

polgári demokratikus, keresztény demokrácia [(„ős” konzervatív), („neo” konzervatív), liberalizmus [(„ős” liberalizmus), („neo” liberalizmus)], szociáldemokrácia, szocializmus, kommunizmus... (harmadik utas)

Létrejöhet esetenként különböző ideológiák egyesülése ideiglenesen, vagy huzamosabban, illetve szét, vagy leválhatnak azok egymásról.

 

Magyar Autonóm Néppárt, önálló politikai identitás, ideológia, szemlélet, elméleti és gyakorlati megalapozását, megvalósítását tűzte ki maga elé. Az okból, hogy a jelen és az elkövetkezendő céljait, törekvéseit megvalósíthassa.

A Magyar Autonóm Néppárt független saját világnézettel rendelkezik, ez az AUTONÓMIA.

 

Ebből az elvből kiindulva a Magyar Autonóm Néppárt, Magyarországon egy új politikai dimenziót hoz létre, elnevezésében: AUTONÓM.

 

A politikai palettán, elrugaszkodva az eddig ismert politikai irányvonalaktól, új független politikai teret nyitottunk meg AUTONÓM néven!

 

 

A Magyar Autonóm Néppárt

a politikai palettán

 

A Magyar Autonóm Néppárt a következő határozatot hozta a 2012. február hó 04-én. megtartott közgyűlésén:

 

A Magyar Autonóm Néppárt a politikai palettán egyenlő távolságra helyezi el magát, a jelenleg itt elhelyezkedő pártoktól. Az elhelyezkedésének pontját rögzíti AUTONÓMIA néven. Valamint megnevezi az általa nyitott új politikai teret ami a meglévő, eddig használatos politikai paletta és az Autonómia közt terül el.(elnevezésében; autonóm mező) a Magyar Autonóm Néppárt, a párt álláspontját közgyűlésén, megszavazta és határozatában rögzítette.

 

 

A Magyar Autonóm Néppárt

meghatározza a politikai palettát,

nézőpontok szerint

 

Politikai paletta:

Szintetikusan (mesterségesen) létrehozott elméleti terület, ahol a politikai pártok esetenként, a hit, vallás, identitás, világnézet... alapján helyezhetik el magukat úgy, hogy azt akár matematikai fogalmakkal is megerősíthetik (pl: balra 2/3).

Elhelyezkedésüket a pártok önmaguk rögzítik az elméleti területen, hogy a „köz” számára könnyebben azonosíthatóvá, illetve kezelhetőbbé válhassanak. Sajátságos jelet és szint is használhatnak, ezáltal tüntetvén fel magukat.

 

Rendszer a politikai palettán.

A politikai paletta területén elhelyezhető egypárt rendszer, egy ideológia is. Ebben az esetben mint önálló területet foglaló pontként, vagy egyéb jelként tüntethető fel.

 

Egynél több párt létrejötte esetén, a politikai paletta kiszélesedik és általában egy egyenesen, vagy szakaszon (ritkább) helyezik el magukat a pártok. Rögzített pontok szerint: ...szélső jobb, jobb közép, jobb oldal, centrum, liberális, bal oldal, bal közép, bal 2/3, szélső bal s.t.b. Illetve ezen egyenesen már fennlévő két ideológia közti területet tovább tolva, pl: bal liberális.

 Budapest, 2012. február 8., szerda (OS) -

 http://os.mti.hu/hirek/73476/megalakult_a_magyar_autonom_neppart_altala_uj_politikai_ter_nyilt-2_resz  

III. rész

 

A Magyar Autonóm Néppárt

mint új eszme képviselője

 

Az új eszmék elhelyezkedése.

Ideológia nélkül nehezen, vagy egyáltalán nem tájolható a párt elve egy olyan a politikai palettán, ami elméleti kiterjedésű. Hiszen a probléma pont az eredendő forrás „eszmeiség” hiánya, ami iránytűként szolgálna egy olyan közegben ahol már történelmileg is visszafordíthatatlanul gyökeret vert, tettre kész ideológiák virágoznak, akár szerte a világban!

 

A Magyar Autonóm Néppárt

szemlélteti helyzetét

 

Az eddig használt elméleti politikai palettán az ideológiákat képviselő pártok, legfőbbképpen egy egyenesen ábrázolhatóak, mint középről [(origó pont) illetve centrum] kiindulva mindkét irányba haladva (balról, jobbra, vagy jobbról, balra) szerepelnek egymás mellett a pártok nevei.

A párt, illetve pártok akik nem tartják magukat ehhez a vonalhoz, rögzítés hiányában szabadon helyezkednek el, a főbb rögzítési pont hiányaként, vagy „úsznak”.(pl.”se ide, se oda nem tartozónak vallják magukat)

 

A Magyar Autonóm Néppárt kissé meghajlítja ezt a politikai palettát, amin az eddig szereplő pártok rögzítették magukat, (vagy úsznak) mint egy homorú tükröt. Ennélfogva magát, a Magyar Autonóm Néppárt ideológiáját, az Autonómiát a tükör fókuszába helyezi. Ezáltal a politikai paletta „homorú tükör” felszínén lévő eddig meglévő és ezután is az itt elhelyezkedésre vágyók ideológiájától a Magyar Autonóm Néppárt ideológiája egyenlő távolságra helyezkedik el.

A hajlítás során a politikai paletta felszíne nem sérül és nem rendeződik át, pusztán a tér fog kissé görbülni. -ami a valóságban is az, a relativitás elmélete szerint is-

 

Ezáltal új politikai terület alakul ki, az újonnan kialakult formájú politikai paletta „homorú tükör” alkotta ív, vagy felszín és az általa képzett „fókusz” pont, ahol az Autonómia foglalja el helyét. Az így megalkotott új elméleti terület, teret és lehetőséget ad új és átértéket eszméknek, amik elősegítik és erősítik az autonóm világnézet elterjedését. A terület elnevezése: autonóm politikai mező.

 

A Magyar Autonóm Néppárt

a társadalomhoz

 

A Magyar Autonóm Néppárt a hitét, munkáját, erejét fekteti egy olyan Magyarország kialakulásába, hogy az a Magyar Nemzet egyetemes szimbólumává és a közép-európai országok mérföldkövévé válhasson. Tesszük mindezt szabad akaratunkból és annak az értéknek az emeléséért is, amit ma a politika mint „szó” sejtetni enged az emberi értelemben, hogy az méltó és elismert kincsé váljon az emberiség számára!

Magyar Autonóm Néppárt

a pártokhoz

 

A Magyar Autonóm Néppárt elfogadja azon jegyzett pátok ideológiáját, amit, illetve amiket magukénak vallanak és aszerint végzik munkájukat. Valamint tiszteletben tartja a történelmi múltjukat, ha az, az öröklött eszmeiség ápolása közben is megfelel a demokrácia alapelvének és alkalmazása az alkotmányos jogrend szerint zajlik.

   Budapest, 2012. február 8., szerda (OS) -

 http://os.mti.hu/hirek/73478/megalakult_a_magyar_autonom_neppart_altala_uj_politikai_ter_nyilt-3_resz 



Forrás: Magyar Autonóm Néppárt

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

T: 06-30-714-07-85.  

 

 

Módosítás: (2012. december 31. hétfő, 15:03)